Ai mânca un porcuşor de Guineea la tigaie? Cele mai neobişnuite feluri de mâncare din lume

Dacă bucătăria românească nu te mai surprinde, ai putea încerca feluri de mâncare neobişnuite din alte părţi ale lumii. De la şobolani fierţi la tatu sau lăcuste caramelizate, bucătăria internaţională oferă o gamă variată de animale ce pot fi gătite.

RomaniaTV.net
22 apr. 2012, 12:45
Ai mânca un porcuşor de Guineea la tigaie? Cele mai neobişnuite feluri de mâncare din lume

Cele mai neobişnuite feluri de mâncare se găsesc în Malawi, Coasta de Fildeş sau Coreea de Nord, informează Daily Mail.

Chiar şi porcuşorul de Guineea, un animal de companie adorat de mulţi, este prăjit în tigaie şi poate fi cumpărat pe străzile din Lima, Peru.

Orice fel de mâncare care implică un animal sălbatic poate fi găsit pe străzile lumii, carnea de porc spinos sau chiar de gorilă fiind considerate bune de preparat.

Totuşi, aceste feluri de mâncare gătite pe stradă implică un deosebit risc pentru sănătate, mai ales în Africa, unde au fost considerate vinovate pentru răspândirea iniţială a virusului HIV de la animale la oameni.

Nu doar necesitatea îi împinge însă pe oameni să mănânce preparate neobişnuite ca lăcuste sau şerpi fierţi.

Bucătarul şef Daniel Angerer a introdus în meniu o brânză specială făcută din laptele de la sân al soţiei lui. Restaurantul Klee Brasserie din New York beneficiază de această ofertă.

Pentru cei care nu vor să călătorească în aceste ţări, profesorul olandez Marcel Dicke, de la Universitatea Wageningen, a scris „Cartea de bucate pentru insecte”. În ea se regăsesc preparate ca brioşe de ciocolată cu un vierme în interiorul lor sau pilaf cu ciuperci cu un strop de lăcuste.