Ai mereu nasul înfundat? Şase cauze nebănuite

Nu ești bolnav și ești destul de sigur că nu ești alergic la nimic. Atunci de ce ai mereu nasul înfundat? În timp ce răcelile, gripa și alergiile la polen și la animalele de companie sunt, de regulă, de vină pentru apariția congestiei nazale, există o mulțime de alte motive pentru care s-ar putea să nu poți să respiri pe nas.

RomaniaTV.net
05 sept. 2016, 11:13
Ai mereu nasul înfundat? Şase cauze nebănuite

Suferi de rinită non-alergică

Aproximativ o treime din persoanele care au o inflamație nazală au așa-numita rinită non-alergică. Într-o formă comună, rinita vasomotorie tinde să apară atunci când corpul tău este iritat de ceva, precum fumul de țigară, parfum sau aer uscat. Și fluctuațiile de temperatură pot declanșa astfel de probleme.

Ești însărcinată

Treci printr-o mulțime de schimbări când ești gravidă. În timp ce majoritatea femeilor au auzit că atunci când sunt însărcinate au gleznele umflate, ai fi surprinsă să afli că și mucoasa nazală se poate umfla la fel de bine. Astfel, simți că ai nasul înfundat, chiar dacă nu ești bolnavă. Folosirea unui umidificator, consumul de multe lichide, utilizarea unui spray nazal și a unei soluții saline te pot ajuta să scapi de această problemă. Consultă medicul înainte de a folosi orice soluție pentru desfundarea nasului.

Citeşte şi  Remedii naturale împotriva răcelii aprobate de medic

Suferi de congestie de rebound

Un decongestionant nazal sub formă de spray poate face minuni atunci când ești răcită sau ești alergică. Dar, ai mare grijă! Dacă folosești acest produs mai mult de 3 zile, te-ai putea alege cu așa-numita congestie de rebound. Asta înseamnă că ești dependentă de decongestionantul nazal.

Ai tiroida inactivă

Hipotiroidismul este o afecțiune care apare atunci când organismul nu produce suficient hormon de stimulare a tiroidei (TSH), situație care duce la congestie nazală, oboseală, constipație, subțierea părului, piele uscată. Dacă bănuiești că suferi de această boală, consultă medicul, pentru un tratament corect.

Ai dezvoltat o infecție a sinusurilor

Ai o răceală de care nu mai poți să scapi? Cele mai multe infecții virale, inclusiv răcelile, trec într-o săptămână sau două. Dacă aceasta nu s-a tratat nici după două săptămâni, consultă medicul. Este posibil să fi dezvoltat o infecție bacteriană a sinusurilor, care necesită tratament cu antibiotice. Alte semne ale unei infecții includ: febră, secreții nazale cu puroi și dureri severe la nivelul sinusurilor.

Ai polipi nazali

Un alt motiv pentru care o răceală nu mai trece sunt polipii. Aceste creșteri non-canceroase (care pot apărea în nas sau sinusuri) nu sunt periculoase, dar te pot împiedica să respiri corect. Polipii apar, de regulă, la persoanele care au alergii, astm sau infecții cronice ale sinusurilor.

Află ce spune forma nasului despre tine