Ai rămas fără fixativ? Soluţii naturale care îl înlocuiesc

Femeile care au parul fin stiu ca nici o coafura nu se mentine mult timp daca nu folosesc fixativ. Din pacate acesta ingrasa parul, care trebuie spalat mult mai des. Lamaia este un fixativ natural, care, in plus, va face parul foarte stralucitor. Inainte de a va pune parul pe bigudiuri, umeziti-l cu suc de lamaie, diluat cu putina apa.

02 mai 2016, 11:50
Ai rămas fără fixativ? Soluţii naturale care îl înlocuiesc

Iata si alte solutii naturale care pot inlocui fixativul si te ajuta sa obtii o coafura perfecta:

1. Ai nevoie de 1 litru de apa filtrata, 2 linguri de zahar, 1 lingura de alcool tare, precum vodka sau rom si 10 picaturi de ulei esential, ce aroma iti place. Fierbe apa si dizolva zaharul in ea, apoi lasa sa se raceasca. Amesteca solutia cu alcool si ulei esential, apoi

2. Ai nevoie de: 1 portocala, 150 ml de apa distilata, o lingurita de zahar, 4 picaturi de ulei esential (portocale, levantica sau orice aroma iti place).

Rade coaja de portocala si pastreaz-o intr-un vas. Stoarce sucul de portocale si pune-l intr-o craticioara mica, alaturi de apa distilata si zahar. Adu lichidul in punctul de fierbere, amestecand usor. Lasa sa se raceasca si pune-l intr-un borcan, impreuna cu uleiul esential si coaja de portocala. Tine la frigider timp de o saptamana. Transfera fixativul homemade intr-un recipient cu pulverizator si agita-l bine inainte de fiecare utilizare.

3. Un truc foarte rapid si la fel de eficient este sa folosesti berea. Umezeste palmele cu bere si trece degetele printre suvite. Din pacate, mirosul neplacut de bere s-ar putea sa ramana si in par, dar il poti acoperi tot cu cateva picaturi de ulei esential.