Televizorul care îţi înregistrează conversaţiile. Samsung suţine că totul este SECURIZAT

Termenii şi condiţiile de securitate ale Smart TV-urilor Samsung confirmă oficial că televizoarele gigantului sud coreean vă trimit comenzile vocale online.

09 feb. 2015, 11:00
Televizorul care îţi înregistrează conversaţiile. Samsung suţine că totul este SECURIZAT

La câţiva ani după ce am atras prima oară atenţia asupra acestui trend, inevitabilul s-a întâmplat. Televizoarele inteligente moderne, deşi reuşesc să ducă nivelul de interactivitate la un alt nivel, fac acest gest în detrimentul securităţii şi intimităţii utilizatorilor.

În cazul Samsung, deşi este greu de spus dacă sud coreeni şi-ar putea perfecţiona modulul de comenzi vocale fără să sperie utilizatorii, un lucru este sigur. Gigantul sud coreean vă aduce la cunoştinţă că, prin folosirea Smart TV-urilor sale, sunteţi de acord ca toate conversaţiile … „Vă rugăm să fiţi atenţi că, în cazul în care cuvintele voastre vorbite includ date personale sau alte informaţii sensibile private, acelea vor fi printre datele capturate şi transmise către o companie terţă, atunci când folosiţi Recunoaşterea Vocală.

Citește continuare pe playtech.ro 

Ce spune producătorul

„Samsung tratează cu maximă seriozitate viața privată a utilizatorilor produselor sale, acestea fiind  concepute pentru a asigura securitatea informațiilor la cele mai înalte standarde. Pentru toate Smart TV-urile Samsung cu aceste specificații, din orice serie și indiferent de anul de fabricație, folosirea informațiilor personale selectate este efectuată în condiții de maximă transparență si securitate. Cu toate acestea, dacă utilizatorii, indiferent de motive,  doresc să dezactiveze aceste opţiuni, ei o pot face. Soluțiile noastre de securitate, inclusiv în ceea ce privește criptările de date pentru securizarea informațiilor personale ale utilizatorilor şi prevenirea colectării și folosirii lor neautorizate, sunt standard în industrie şi sunt conforme cu legislația Europeană și locală. 

Recunoașterea vocii, care le permite utilizatorilor să controleze televizorul prin comenzi vocale, este o funcție a unora dintre televizoarelor Samsung Smart și poate fi activată sau dezactivată de către utilizator. În cazul în care utilizatorii activează funcția de recunoaștere vocală, informațiile colectate vor fi doar cele care presupun comenzi ale televizoarelor sau propoziții folosite pentru căutări. Utilizatorii pot afla cu ușurință dacă această funcție este activată cu ajutorul iconiței sub formă de microfon care apare pe ecran. 

Dacă un utilizator acceptă termenii și condițiile impuse și folosește funcția de recunoaștere vocală, informația va fi livrată către un server, pentru recunoașterea comenzii și efectuarea acesteia. 

Samsung încurajează utilizatorii să contacteze compania atunci când au nemăluriri sau întrebări despre produse.