Ai tenul gras? Ţine cont de aceste sfaturi de make-up

Multe femei care au tenul gras renunță să se machieze, deși nu ar trebui să facă acest lucru. Trebuie doar să urmeze câțiva pași atunci când îl aplică și vor arăta minunat.

RomaniaTV.net
02 aug. 2016, 12:49
Ai tenul gras? Ţine cont de aceste sfaturi de make-up

1. Curăță fața

Primul și cel mai important pas este exfolierea. Tenul gras are tendința de a atrage tot praful și impuritățile din atmosferă. Acest lucru poate bloca porii de la suprafața pielii și care o face să capete cu nuanță negricioasă. Folosește o mască exfoliantă pentru a elimina impuritățile și celulele moarte de pe pielea feței.

2. Aplică un primer pentru față

Pentru că pot apărea petele după ce este aplicat machiajul, aplică un primer, pentru că anumite zone ale feței au mai mult sebum decât altele. Primerul pentru față este perfect pentru obținerea unui machiaj uniform și fără imperfecțiuni. Alege unul fără ulei, care va acționa ca o cremă și va menține pielea luminoasă toată ziua.

3. Aplică fondul de ten potrivit

Cel mai potrivit este fondul de ten fără ulei, care va fi absorbit de pori cu ușurință. Îl poți întinde cu degetele sau cu o dischetă din bumbac, uniform pe față. Ai grijă să nu rămână umbre, deoarece va arăta ciudat.

Citeşte şi  Tot ce trebuie să ştii despre tenul gras. Vezi cum să-ţi cureţi faţa şi cum îţi poţi prepara singură acasă o mască

4. Evită aplicarea de pudră în exces

Aplicarea pudrei potrivite poate da un aspect strălucitor, dar dacă este în exces poate strica întregul machiaj, deoarece sebumul va deveni vizibil. Folosește o pudră mată translucidă pentru a obține strălucirea potrivită pentru tenul gras. Aplic-o pe toate părțile feței, dar pune mai mult accent pe zona T, adică frunte și nas.

5. Să ai mereu șervețele demachiante la tine

De multe ori, sebumul poate strica machiajul perfect, mai ales în zilele de vară, în special în mjlocul zilei sau seara. De aceea, este important să ai mereu șervețele demachiante pentru că nu știi când ai nevoie de ele. Ștergi ușor sebumul cu șervețelul și machiajul va rămâne proaspăt și natural.

Vrei să ai tenul perfect? Încearcă această mască