Ajutoare de urgenţă ar putea fi acordate familiilor afectate de epidemii. Senatul dezbate iniţiativa

Ajutoare de urgenţă ar putea fi acordate de Guvern sau de către autorităţile locale persoanelor sau familiilor care se află în stare de necesitate şi au risc de excluziune socială, inclusiv din cauza epidemiilor. Asta prevede o propunere legislativă iniţiată de parlamentari UDMR care se află marţi pe ordinea de zi a Senatului.

RomaniaTV.net
05 mai 2020, 05:34
Ajutoare de urgenţă ar putea fi acordate familiilor afectate de epidemii. Senatul dezbate iniţiativa

„Guvernul, la propunerea Ministerului Muncii, poate acorda ajutoare de urgenţă, în bani sau în natură, familiilor sau persoanelor care se află în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi naturale, incendii, accidente, epidemii, epizootii, precum şi pentru alte situaţii deosebite datorate stării de sănătate ori altor cauze care pot conduce la apariţia sau sporirea riscului de excluziune socială, precum şi în alte situaţii stabilite prin hotărâre a Guvernului. Fondurile necesare pentru plata ajutorului de urgenţă garantat de Guvern se asigură din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Muncii”, se arată într-un nou articol menit să completeze Legea 416/2001 privind venitul minim garantat.

Potrivit Agerpres, pe ordinea de zi mai sunt incluse, printre altele, proiectele pentru instituirea zilei de 15 octombrie ca „Ziua naţională a comerţului electronic” şi pentru modificarea Legii 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare.

Potrivit preşedintelui interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, şedinţa de plen de marţi se va desfăşura cu o prezenţă restrânsă în sală, majoritatea senatorilor urmând să lucreze de la distanţă. Votul va fi acordat telefonic, la fel ca în şedinţele de plen din săptămânile trecute.

Jurnalista româncă Monica Ulmanu face parte din echipa Washington Post care a câştigat Premiul Pulitzer


loading...