Ajutoare sociale pentru familii și energie şi pentru românii din Austria

Nu doar România a inițiat programe sociale pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile. Se întâmplă și în Austria. La 1 iunie, la cererea ÖVP și a Verzilor, va avea loc o sesiune specială a Consiliului Național. În cadrul acesteia vor fi introduse două noi ajutoare pentru populație.

27 mai 2023, 12:43
Ajutoare sociale pentru familii și energie şi pentru românii din Austria

De la 1 iunie, Austria introducere două noi măsuri sociale. Este vorba despre „Legea privind compensarea prețului energiei electrice” și „Pachetul de măsuri pentru familii”.

„Pachetul de măsuri pentru familii” conține o serie întreagă de beneficii de sprijin pentru persoanele vulnerabile. Beneficiarii ajutorului de șomaj, ai ajutorului de urgență, ai ajutorului și suplimentelor sociale vor primi 60 de euro în plus pe copil și pe lună până la sfârșitul anului 2024. Același lucru este valabil și pentru părinții singuri cu un venit lunar brut de până la 2.000 de euro, potrivit ziarulromanesc.de.

Citește și: Vouchere de 1.500 de lei pentru plata after-school, creşă și grădiniţă, vouchere stomatologice şi carduri pentru tineri. Pachet masiv de ajutoare pregătit de Guvern

În plus, pachetul pentru începerea școlii va fi extins. Familiile cu risc deosebit de sărăcie vor primi vouchere în valoare de 150 de euro de două ori pe an pentru copiii lor școlari, în loc de 120 de euro, cât era până acum. Beneficiarii de ajutor social vor primi, de asemenea, 60 de euro în plus pe lună până la sfârșitul acestui an. Pachetul este în valoare de 500 de milioane de euro.

Citește și: Guvernul umple cămara românilor sărmani înainte de Paşte. Se dau pachetele cu 24 de kilograme de alimente. Noi ajutoare, după voucherele sociale

Tot de la 1 iunie ar urma să intre în vigoare și Legea privind compensarea prețului energiei electrice. Aceasta reglementează o subvenție a costurilor energiei pentru companii, în special pentru societățile mari consumatoare de energie. Legea a fost planificată de luni de zile și urmează să fie adoptată. Se preconizează că societățile industriale vor fi compensate pentru 75 la sută din costurile indirecte cu CO2 – în total 233 de milioane de euro. Condiția este ca societățile să nu poată accesa în același timp subvenția de 450 de milioane de euro pentru costurile energetice.