Ajutor de la deţinuţi pentru sinistraţi. Oamenii au renunţat la raţia de mâncare pe o zi VIDEO

Deţinuţii de la Penitenciarul Rahova îşi donează raţia de alimente pe o zi pentru sinistraţii din Buzău. Şi cei de la Jilava sar în ajutorul oamenilor. De asemenea, din banii strânşi de sindicatul lucrătorilor din penitenciare şi sponsorizări, locuitorii din două localitaţi buzoiene afectate de ninsori vor avea parte de mâncare, apă, dar şi nutreţ pentru animale.

RomaniaTV.net
16 feb. 2012, 21:32
Ajutor de la deţinuţi pentru sinistraţi. Oamenii au renunţat la raţia de mâncare pe o zi VIDEO

Cei 562 de deţinuţi care au renunţat la porţia lor zilnică de mâncare de la Penitenciarul Rahova au strâns 880 kilograme de alimente pentru sinistraţii din comunele buzoiene Siliştea, Gumeşti şi Scutelnici. E vorba de pâine, cartofi, paste, ulei, zahăr sau biscuiţi.

,,Lumea noastră este tot cea de afară şi trăim şi noi alături de cei nevoiaşi şi am simţit nevoia să fim alături de ei şi să îi ajutăm cu cât se poate. Am renunţat la mâncarea pentru o zi, un lucru mic care pentru unii contează„, a spus Ionuţ, un deţinut de la Penitenciarul Rahova.

Sindicatul împreună cu angajaţii au donat sume de bani din care vor fi cumpărate alimente, nutreţ pentru animale, apă pentru că este necesară în acele zone şi încercăm şi noi să fim alături de sinistraţi”, a declarat Sebastian Moldoveanu, purtător de cuvânt Penitenciarul Rahova.

Şi deţinuţii de la Jilava vor dona pentru sinistraţi 500 pâini din raţia lor pe o zi. Dar ei nu sunt singurii care s-au implicat în această acţiune umanitară.

Ajutoarele vor ajunge vineri în Buzău. Şi alte asociaţii fac eforturi în acest sens. FSLI, Asociaţia evoluţionari 16 Decembrie 1989 Timişoara- Filiala Bucureşti şi Federaţia Sindicatelor din Poliţie “PRO LEX” colectează mâncare neperisabilă într-un cort amplasat în Parcul Unirii.