Ajutor de urgență pentru Ucraina, în valoare de 2,5 milioane de dolari! Țara care l-a ajutat constant pe Zelenski

Guvernul japonez a anunțat că va acorda un ajutor de urgență în valoare de 2,5 milioane de dolari pentru Ucraina.

22 nov. 2022, 21:21
Ajutor de urgență pentru Ucraina, în valoare de 2,5 milioane de dolari! Țara care l-a ajutat constant pe Zelenski

Guvernul japonez a anunţat că va furniza Ucrainei generatoare şi lanterne solare ca ajutor de urgenţă în valoare de 2,57 milioane de dolari, relatează The Guardian.

Astfel, Japonia continuă „să sprijine şi să fie alături de poporul Ucrainei, care se confruntă cu dificultăţi”.

„Pana de curent extinsă a avut loc în diferite regiuni ale Ucrainei, fiind cauzată de distrugerea unei mari părţi a infrastructurii energetice. În timp ce iarna devine din ce în ce mai rece şi zilele se scurtează în fiecare zi în Ucraina, ajutorul are o importanţă semnificativă ca sprijin pentru iarnă pentru cei care nu pot folosi instalaţiile de încălzire şi echipamentele de iluminat din cauza întreruperii de electricitate”, se arată într-un comunicat al guvernului nipon.

Citiți și: Succes pentru Volodimir Zelenski. Ursula von der Leyen a anunțat un nou transfer de 2,5 miliarde de euro pentru Ucraina 

Marți după-amiază, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat transferul a 2,5 miliarde de euro Ucrainei, în cadrul asistenței financiare pentru acoperirea nevoilor curente, pe fondul conflictului cu Rusia.

Japonia anunţa în aprilie, împrumuturi de 300 de milioane de dolari pentru Ucraina.

De asemenea, în luna martie, Guvernul Japoniei a decis să acorde un ajutor umanitar de urgenţă în valoare de 100 milioane de dolari pentru a ajuta oamenii din Ucraina care se confruntă cu greutăţi în Ucraina şi în ţările învecinate, potrivit unui comunicat de presă.

Tot în luna martie, Japonia anunța că va trimite veste antiglonţ în Ucraina, un gest istoric din partea acestei ţări, atunci fiind prima dată când forţele armate ale Japoniei trimit veste antiglonţ în străinătate.

Japonia s-a alăturat rapid Statelor Unite și altor țări din Grupul celor Șapte și Europei în sancțiunile lor împotriva Moscovei, prin îngheţarea activelor, precum şi prin interzicerea anumitor articole de export şi import, inclusiv resurse energetice.

Prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, avertiza în luna mai, că un război similar celui din Ucraina ar putea să fie declanșat și în Asia de Est, dacă principalele puteri din regiune nu acționează în tandem pentru ca pacea și stabilitatea să fie păstrate în zona Strâmtorii Taiwan, relatează Reuters.

Tot în luna mai, premierul nipon declara că Japonia își va dubla ajutorul financiar pentru Ucraina, ajungând la 600 de milioane de dolari.

Citiți și: BREAKING! Ucraina, atac cu drone asupra Crimeei! Autoritățile ruse din peninsulă susțin că este atacat Sevastopol. Ținta pare să fie flota rusă de la Marea Neagră!