Ajutor pentru bolnavii de cancer şi leucemie. Un nou centru de îngrijire a fost construit în Caraş-Severin

Publicat: Duminică, 18 Octombrie 2020 10:39 // Actualizat: Duminică, 18 Octombrie 2020 13:29 // Sursa: romaniatv.net

Un nou centru pentru îngrijirea bolnavilor de cancer şi leucemie a fost ridicat la Slatina Nera, judeţul Caraș-Severin. Pacienții și familiile acestora vor beneficia și de asistență socială, consiliere psihologică, dar și spirituală. Investiţia s-a ridicat la peste 17.1 milioane lei, banii fiind alocaţi de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin Compania Națională de Investiții.

Spațiul clinic se adresează bolnavilor de cancer și leucemie, aflați în stadii incipiente ale bolii, care vor fi tratați pe baza unui plan personalizat de tratament, având la bază medicamente pentru controlul durerilor și ținându-se cont de toate celelalte afecțiuni existente. În cadrul acestui centru, pe lângă asistență medicală specializată, pacienții și familiile acestora vor beneficia și de asistență socială, consiliere psihologică dar și spirituală.

Investiția de peste 17,1 milioane de lei are o capacitate totală de cazare de 45 de locuri și beneficiază de cabinete și spatii de tratament inclusiv camera hiperbară (utilizată la oxigeno-terapia hiperbară care constă în inhalarea oxigenului pur sau a aerului îmbogăţit cu oxigen, de către pacient, acesta stând într-o încăpere la o presiune mai mare decât cea atmosferică, crescându-i astfel nivelul oxigenului din sânge și care contribuie la refacerea țesuturilor mai repede decât în mod normal).
Totodată, în cadrul proiectului derulat de CNI a fost realizat și un zid de sprijin (pentru stabilizarea terenului în vederea realizării unui drum de acces în jurul clădirilor), cu o lungime totală de aproximativ 91 de m.

Investiția a fost predată beneficiarului, fundația de utilitate publică "Sfânta Irina" (organizație neguvernamentală, non-profit, dedicată îngrijirii medicale, sociale, psihologice și spirituale a bolnavilor de cancer).

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
centru ingrijire bolnavi cancer CNI leucemie Sfanta Irina
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8743
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H