AJUTOR pentru Năstase. Avocatul Poporului contestă modul în care au fost numiţi judecătorii la ICCJ

Gheorghe Iancu, Avocatul Poporului, ameninţă cu sesizarea Curţii Constituţionale în cazul judecătoarei Ioana Bogdan. Avocaţii fostului premier spun că nu are decret de numire semnat de preşedintele României. Decizia definitivă în dosarul Trofeul Calităţii va fi dată la 20 iunie.

RomaniaTV.net
14 iun. 2012, 08:45
AJUTOR pentru Năstase. Avocatul Poporului contestă modul în care au fost numiţi judecătorii la ICCJ

Gheorghe Iancu, Avocatul Poporului, a sesizat, miercuri, Consiliul Superior al Magistraturii în legătură cu modul în care au fost numiţi judecătorii la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Avocatul Poporului susţine că aceste numiri pot avea loc numai prin decret al preşedintelui României, care le conferă judecătorilor inamovibilitate, conform noii Constituţii. Ioana Bogdan, cea care a făcut parte din primul complet de judecată în dosarul “Trofeul Calităţii”, este direct vizată, scrie adevarul.ro

Instituţa condusă de Iancu susţine că judecătorii de la ICCJ nu pot fi numiţi de către CSM nici direct, nici prin transfer sau promovare.

VEZI AICI CUM POŢI INTRA ÎN CONTACT CU AVOCATUL POPORULUI

Gheorghe Iancu a avertizat Consiliul Superior al Magistraturii că va sesiza Curtea Constituţională dacă nu dă curs solicitării sale.


loading...
Partenerii noștri