Alertă în România! 47 de cazuri de coronavirus confirmate până acum, dintre care 18 doar miercuri

Este alertă în ţară după ce au fost confirmaţi cu coronavirus 47 de români. 18 noi cazuri au fost anunţate doar în ultimele 24 de ore. Cei mai mulţi infectaţi cu coronavirus sunt în continuare în Capitală - 19 cazuri. Doi pacienţi se află în stare gravă la spital în Bucureşti, iar instituţiile au oprit deja programul cu publicul. Este alertă la nivel mondial din cauza coronavirusului. Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie în condițiile în care s-au înregistrat cazuri de infecţii în aproape toate ţările lumii.

RomaniaTV.net
11 mart. 2020, 12:06
Alertă în România! 47 de cazuri de coronavirus confirmate până acum, dintre care 18 doar miercuri

Noi cazuri de coronavirus în România, anunţate de Grupul de comunicare strategică. Alte persoane au fost confirmate, miercuri seară. Ultimele 18 au fost înregistrate numai ieri. La graniţele României au fost trimişi medicii militari pentru a ajuta la triajul cetăţenilor care intra în ţară.

UPDATE: Un caz este cel al unei femei de 53 de ani, care a intrat în contact cu femeia de 35 de ani care a călătorit în Israel şi care s- a întors în România în data de 29 februarie

Celălalt caz este al unui bărbat de 45 de ani, cu u domiciliul în Bucureşti, asimptomatic. Acesta este contact direct cu fiul pacientului de 60 de ani care a fost internat iniţial la Spitalul „Dimitrie Gerota” din Capitală, fiind apoi diagnosticat cu coronavirus.

UPDATE: Al 45-lea caz de coronavirus a fost diagnosticat miercuri seară, un bărbat de 20 de ani din Iaşi, asimptomatic. Acesta a venit din Italia pe 10 martie şi a întrat în carantină la Satu Mare.

Tânărul este asimptomatic. În această aseară va fi transportat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi.

El a venit cu maşina în care mai era o persoană, care la test a a avut rezultat negativ, dar testul va fi reluat.

UPDATE: Alte cinci cazuri de coronavirus au fost confirmate în România. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 44.

Este vorba de 5 bărbați de 22, 30, 34, 36 și 57 de ani veniți din Italia în data de 9.03.2020, care au fost carantinati în Arad imediat, la sosire.

UPDATE: Un bărbat de 52 de ani din Constanţa este al 39-lea caz de coronavirus din România.

Barbatul de 52 de ani, din Constanţa, declară că nu a avut contact cu o persoană infectată şi nici nu a călătorit în această perioadă.

Rezultatul testului pentru COVID 19 în cazul său este pozitiv.

Bărbatul este al 10-lea caz de coronavirus diagnosticat miercuri şi al 39-lea din România.


UPDATE: Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, femeia în vârstă de 54 de ani este contact direct al pacientului care a fost internat la Spitalul „Dimitrie Gerota”.

Aceasta este a şasea persoană infectată cu coronavirus ca urmare a contactului cu bărbatul de 60 de ani, fost ofiţer MAI, care nu a declarat că a fost plecat în Israel, iniţial el fiind internat cu un alt diagnostic la Spitalul „Dimitrie Gerota”. Odată cu agravarea stării de sănătate, bărbatul a fost testat pentru coronavirus, rezultatul fiind pozitiv. Ca urmare a acesti situaţii, la Spitalul „Dimitrie Gerota” a fost declanşată o anchetă epidemiologică.

UPDATE: Numărul persoanelor infectate cu coronavirus în România creşte de la o oră la alta. A fost confirmat al 37-lea caz de coronavirus în România. Este vorba de un bărbat, de 47 de ani, din București, care a călătorit la Stuttgart între 26 februarie și 2 martie 2020.

Al 36-lea caz de coronavirus a fost identificat, un bărbat venit din Israel, care este internat la ATI la Spitalul ”Victor Babeş”. Bărbatul este din Bucureşti şi are 56 de ani. El a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie.

Noaptea trecută a prezentat simptome, iar starea sa de sănătate s -a agravat, în prezent diind internat în ATI la Spitalul Victor Babeş” din Capitală.

Numărul persoanelor diagnosticate cu coronavirus a ajuns la 36, acesta fiind al şaptelea caz anunţat miercuri.

Anterior, autorităţile anunţaseră că până miercuri la ora 15.50 erau confirmate în România 35 de cazuri de coronavirus.

„Încă trei cazuri confirmate cu noul coronavirus, numărul cazurilor ajungând la nivel național la 35.
Este vorba despre:
– Bărbat, 55 ani, București, contact cu pacientul din Gerota, asimptomatic, care ar avea şi ciroză şi hepatita B.
– Bărbat, 31 ani, București, aflat în autoizolare
– Femeie, 53 ani, Covasna, sosită de 08.03 2020 din Italia, aflată în autoizolare”, a anunţat Grupul de comunicare strategică.

Un bărbat din Bucureşti care s-a simtit rau a mers marţi seară la Spitalul Universitar din Bucureşti. El le-a ascuns cadrelor medicale faptul că se întorsese recent din Israel. În cazul lui testul a fost pozitiv.

Anterior, autorităţile anuţaseră că un bărbat de 42 de ani din Iaşi, poliţist de frontieră care s-a întors din Veneţia, a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

De asemenea, o femeie de 43 ani, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota, a fost depistată pozitiv. Este vorba despre un medic de la Spitalul Gerota, care a intrat în contact cu ofiţerul în rezervă al MAI.

Adrian Streinu Cercel, managerul de la „Matei Balş”, a făcut ANUNŢUL. Gestul BANAL care te scapă de CORONAVIRUS

Femeia de 43 de ani este a cincea persoană infectată după ce a intrat în contact cu ofiţerul în rezervă al MAI, internat la începutul lunii martie la Spitalul Dimitrie Gerota. 

Până acum fuseseră depistaţi pozitiv fiul, nora şi nepotul bărbatului de 60 de ani, dar şi o altă femeie care intrase în contact cu bărbatul, angajat al ADP Sector 4.  

Spitalul Gerota a fost închis, iar toate persoanele din instituție sunt testate.

Până în prezent, 32 de persoane din Maramureş, Timiş, Gorj, Suceava, Olt, Hunedoara, Mureş, Arad, Caraş-Severin, Iaşi şi Bucureşti s-au îmbolnăvit cu coronavirus. Pacienţii depistaţi pozitiv cu COVID-19 în România au vârste între 3 şi 73 de ani. Sunt 13 femei, 12 bărbaţi şi 5 minori. Cele mai multe persoane depistate pozitiv cu CORONAVIRUS sunt din Bucureşti: un bărbat de 49 de ani, întors din Italia, o femeie de 42 de ani venită din Italia, bărbat de 60 de ani – poliţist pensionat de la MAI, fiul, nora însărcinată şi nepotul de 3 ani ai fostului politist, o femeie de 47 de ani, contact al fostului politist, două femei de 35, respectiv 36 de ani, recent întoarse din Israel, un bărbat de 34 de ani, revenit în ţară de la Londra, o femeie de 41 de ani venită din Germania.