Al doilea JURNALIST american, Stevens Sotloff, a fost DECAPITAT de militanţii Statului Islamic FOTO si VIDEO

O nouă înregistrare video postată pe Internet arată ceea ce pare a fi decapitarea celui de-al doilea jurnalist american capturat de fanaticii jihadişti. În înregistrarea numită "Al doilea mesaj către America", ziaristul Steve Sotloff este decapitat de un insurgent islamic. Casa Albă nu a putut încă să confirme autenticitatea filmării. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoţional!

RomaniaTV.net
02 sept. 2014, 17:29

Înregistrarea cu decapitarea celui de-al doilea jurnalist american, Steven Sotloff, de către militanţii SI a fost postată pe Internet pentru a le arăta americanilor cum a fost pedepsit şi cel de-al doilea „duşman” al Statului Islamic.

Citeşte şi Ipoteză ŞOCANTĂ: DECAPITAREA lui James Foley a fost ÎNSCENATĂ VIDEO

Marţi, Associated Press informa că înregistrarea video a fost postată online la mai puţin de două săptămâni de la decapitarea lui Foley de către extremiştii SI.

Citeşte şi JIHADIŞTII îşi TORTUREAZĂ victimele în stil OCCIDENTAL. Ce metode folosesc

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat într-o înregistrare video difuzată marţi decapitarea unui al doilea ostatic american, jurnalistul Steven Sotloff, a informat Centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Acelaşi călău

Unele surse de presă afirmă că, în noua înregistrare video cu jihadistul care îl prezintă pe cel de-al doilea  jurnalistul american, ar fi acelaşi călău care i-a luat capul lui Foley. Deocamdată nu s-a primit nicio înregistrare cu execuţia lui Sotloff, dar scenele sunt asemănătoare, iar statura şi o parte din zona ochilor care abia se văd prin cagula teroristului seamănă izbitor cu cea a bărbatului care l-a decapitat pe primul jurnalist american.

În înregistrarea video denumită ‘al doilea mesaj către America‘ poate fi văzut jurnalistul Steven Sotloff, în vârstă de 31 de ani, în genunchi, îmbrăcat într-o cămaşă portocalie, alături de un bărbat mascat, înarmat cu un cuţit.

Citeşte şi Jurnalistul american DECAPITAT de Statul Islamic, supus la CHINURI DE NEDESCRIS

Bărbatul mascat a lansat totodată şi o ameninţare la adresa unui ostatic britanic, pe care l-a numit David Haines, şi a avertizat guvernele să retragă ‘această alianţă malefică a Americii împotriva Statului Islamic’, a precizat SITE.

Cât timp rachetele voastre continuă să ne lovească, cuţitele noastre vor tăia capetele cetăţenilor voştri

În data de 19 august, gruparea jihadistă a publicat primul videoclip în care prezenta decapitarea lui Foley. Atunci gruparea a afirmat că jurnalistul american fusese ucis în semn de răzbunare faţă de loviturile aeriene americane împotriva SI.

Videoclipul a fost postat după ce SUA şi-au reluat loviturile aeriene în Irak în luna august, pentru prima dată de la încheierea operaţiunii militare americane în această ţară, în 2011.