Soţii Zelenski, puşi la zid pe reţelele de socializare, din cauza şedinţei foto din Vogue. „Ţara se umple de morminte, iar lor le arde de poze”

Volodimir Zelenski a pozat alături de soția sa, Olena, pentru revista Vogue, însă pictorialul nu a avut efectul dorit, cuplul prezidenţial de la Kiev fiind ţinta criticilor în condiţiile în care Ucraina se află în plin război.

29 iul. 2022, 09:48

Olena și Volodimir Zelenski au fost subiectul unui pictorial realizat de cea mai renumită fotografă și autoare de portrete din lume, Annie Leibovitz. Câteva dintre fotografii au fost publicate inclusiv pe site-ul preşedinţiei Ucrainei, alături de câteva cuvinte ale soţiei preşedintelui ucrainean.

Olena Zelenska a vorbit despre rezistența ucraineană în faţa invaziei rusă și despre munca și viața ei în acest moment. „După Bucha, ne-am dat seama că acesta este un război pentru a ne distruge pe toți”, a spus ea.

Citeşte şi O lunetistă de 23 de ani din Forțele Armate ale lui Zelenski a cucerit internetul. Cum arată ucraineanca Lara Croft

Totuşi, nici cuvintele Primei Doamne şi nici sensul fotografiilor nu i-au sensibilizat pe internauţi, care au postat o serie de comentarii critice la adresa cuplului prezidenţial. „Rușinos”, „Jenant”, „Penibil”, „Trist”, „Ucraina se umple de morminte și lor le arde de povești și de poze?”, „Nu am avut încredere în Zelenskyy de la început, dar ședința foto „Vogue” a fost cireașa de pe tort! Când țara este devastată, cine face o ședință foto? Decizie cu adevărat proastă”, au fost doar o parte dintre comentariile internauților. Unii analişti au încercat să găsească şi explicaţii pentru ura revărsată online, printre cele mai plauzibile fiind următoarea: „Cei mai aprigi critici ai şedinţei din Vogue a lui Zelenski sunt: 1. Susținătorii lui Putin din interiorul și exteriorul Rusiei; 2. Americanii cărora nu le pasă de Ucraina în acest moment; 3. „Strugurii acri” și învinși de viață care cred că ucrainenii le datorează ceva„.

Citeşte şi Zelenski: „Vom lupta până la ultimul glonţ, Ucraina nu este nici colonie, nici enclavă şi nici protectorat”