Al doilea transport cu 45 de tone de echipament medical din Coreea de Sud a ajuns în România VIDEO

Aeronava C-17 Globemaster III a aterizat sâmbătă pe aeroportul Otopeni cu al doilea transport aerian de echipamente medicale din Coreea de Sud. Aeronava a adus 45 de tone de echipamente militare, mai exact alte 100.000 de combinezoane de protecție.

RomaniaTV.net
28 mart. 2020, 07:37
Al doilea transport cu 45 de tone de echipament medical din Coreea de Sud a ajuns în România VIDEO

Un alt transport aerian cu exact aceleași coordonate și încărcătură a fost realizat joi. O aeronavă C-17 Globemaster II a adus 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud.

Citește și: Un transport cu 45 de tone de echipament medical din Coreea de Sud a ajuns în România 

Ministerul Apărării Naționale a solicitat Capabilității de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfășurarea unei misiuni aeriene de urgență.

Echipamentele au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în România.

România a semnat în anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Înţelegere pentru constituirea Capabilităţii de Transport Aerian Strategic, alături alte nouă ţări NATO – Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA şi Ungaria două membre ale Parteneriatului pentru Pace:  Finlanda şi Suedia.