Al doilea vaccin împotriva coronavirusului a fost aprobat. China a făcut marele anunţ

Oficiul de Proprietate Intelectuală a Republicii Populare Chineze (SIPO) a aprobat primul patent al unui vaccin împotriva coronavirusului aflat în faza a III a de testare. Vaccinul ar putea fi "produs în masă într-o perioadă scurtă de timp", informează luni presa locală citată de EFE.

RomaniaTV.net
17 aug. 2020, 13:58
Al doilea vaccin împotriva coronavirusului a fost aprobat. China a făcut marele anunţ

Vaccinul, dezvoltat de Institutul de Ştiinţă Militar şi de compania biofarmaceutică chineză CanSino Biologics, a început să fie utilizat la sfârşitul lunii iunie de armata chineză după ce o echipă condusă de cercetătorul chinez Chen Wei a descoperit un anticorp monoclonal neutralizant foarte eficient, scrie agerpres.ro.

Citeşte şi: Vladimir Putin anunţă că Rusia a înregistrat primul vaccin împotriva COVID-19

Conform rezultatelor celei de-a doua fază de teste clinice, vaccinul este sigur şi induce un răspuns imun împotriva coronavirusului, potrivit unei cercetări publicate la sfârşitul lunii de revista The Lancet.

Potrivit patentului SIPO, vaccinul a dovedit „un răspuns bun asupra şoarecilor şi rozătoarelor şi poate determina corpul să producă un puternic răspuns imunitar umoral şi celular în scurt timp”, notează ziarul cantonez Southern Metropolis. Patentul asigură că acest vaccin poate fi „produs în masă într-o perioadă scurtă de timp” şi că este „rapid şi uşor de preparat”.

Securitatea şi eficienţa vaccinului trebuie confirmate în faza a III-a, care se desfăşoară în străinătate. Cercetarea publicată îde revista The Lancet relevă faptul că s-au efectuat teste pe 500 de persoane, în continuarea primelor teste realizate la sfârşitul lunii mai, care au fost de asemenea pozitive.

Cu toate acestea este nevoie de alte teste pe oameni în cea de-a III a fază, pentru a confirmat dacă vaccinul  protejează eficient împotriva coronavirusului SARS-CoV-2.