Al şaselea post de secretar de stat, înfiinţat la Ministerul Educaţiei, după ce doi dintre secretari şi-au luat concediu

Al şaselea post de secretar de stat în Ministerul Educaţiei a fost aprobat printr-o Hotărâre de Guvern, iar actul normativ a apărut luni în Monitorul Oficial, scrie edupedu.ro. Înființarea acestui post vine în contextul în care doi secretari de stat din Ministerul Educaţiei şi-au luat concediu pentru a face campanie electorală. Este vorba despre  secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar Luminița Barcari şi secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul Dragăş Rădulescu.

RomaniaTV.net
15 sept. 2020, 05:14
Al şaselea post de secretar de stat, înfiinţat la Ministerul Educaţiei, după ce doi dintre secretari şi-au luat concediu

Actul normativ prevede:

Art 16 se modifică și va avea următorul cuprins: (1) În cadrul Ministerului Educației și Cercetării își desfășoară activitatea 6 secretari de stat și un subsecretar de stat, numiți și eliberați din funcție prin decizie a prim-ministrului”.

Potrivit edu.ro, un secretar de stat la Educație câştigă lunar 16.640 de lei brut.

Cel de-al şaselea secretar de stat se va ocupa de învățământul preuniversitar, potrivit surselor Edupedu.ro. Asta deși există un secretar de stat pe acest domeniu, Luminiţa Barcari.

Citeste si Alertă maximă în prima zi de şcoală. Anunţ ÎNGRIJORĂTOR făcut de AUTORITĂŢI

Ministerul Educației avea până acum 5 secretari de stat:

  • Dragoș Ciuparu la Cercetare
  • Gigle Paraschiv – Învățământ universitar
  • Luminița Barcari – învățământ preuniversitar
  • Dragoș Rădulescu – relația cu Parlamentul
  • Irina Kovacs – pentru minorități

Aceeaşi Hotărâre de Guvern prevede şi înfiinţarea unui post de subsecretar de stat, post care a existat în organigrama veche, dar care, odată cu comasarea Ministerului Educaţiei cu Cercetarea nu mai figura în schemă. De asemenea, vor mai fi înfiinţate alte 500 de posturi în învățământ.