Al treilea medic ucis de coronavirus era pensionar şi lucra part-time la Spitalul Judeţean din Botoşani

Mariana Andrioaie, primul medic ucis de coronavirus din județul Botoșani, era pensionară și lucra part-time pentru Spitalul Județean din oraș. Aceasta s-a oferit să își ajute colegii cu gărzile, dar și cu munca pe secții, în plină pandemie.

RomaniaTV.net
27 apr. 2020, 14:26
Al treilea medic ucis de coronavirus era pensionar şi lucra part-time la Spitalul Judeţean din Botoşani

Mariana Andrioaie avea 68 de ani şi era medic internist la Spitalul Judeţean ”Mavromati” din Botoşani, unde lucra part-time, fiind pensionară. În același timp, Mariana Andrioaie era și consilier județean din anul 2012.

Citește și: ORDONANŢĂ MILITARĂ: Se schimbă intervalul orar în care persoanele peste 65 de ani pot ieşi din case

Mariana s-a infectat de la ”pacientul zero” din Botoșani, după ce a decis să își ajuge colegii cu gărzile și îngrijirea pacienților. Medicul a luat contact cu o pacientă în vârstă de 27 de ani, diabetică decompensată și bolnavă de coronavirus. Tânăra se afla în stare gravă și a murit la doar câteva zile de la internare.

Medicul din Botoșani și-a făcut testul a două zi, însă rezultatul a fost negativ. Pe 19 aprilie, Mariana a început să se simtă tot mai rău, iar testul de pe 20 aprilie a fost confirmată cu coronavirus.

Citește și: Al treilea medic mort de COVID-19 în România

Internată iniţial pe Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Botoşani, Mariana Andrioaie a fost transferată în stare gravă la Iaşi. Astăzi dimineaţă, medicul botoşănean a pierdut lupta cu viaţa. Avea diabet zaharat şi cardiopatie hipertensivă.

În momentul de faţă, numărul cadrelor medicale infectate cu COVID-19 la Spitalul Judeţean ”Mavromati”, din Botoşani, a ajuns la 200. 

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, luni, că încă nouă persoane infectate cu coronavirus au murit în România. Bilanţul a ajuns la 628 de morţi. Rata mortalităţii din cauza COVID-19 este de 6%.