Alarma aeriană pe aproape întreg teritoriul Ucrainei. Putin a lovit cu 50 de rachete în ultimele ore

Armata rusă a tras ”peste 50 de rachete de croazieră” în Ucraina, acuză armata ucraineană. 80% dintre locuitorii Kievului au rămas fără apă, iar 350.000 de gospodării fără lumină. Rachete şi drone ruseşti au atins zece regiuni şi 18 instalaţii, majoritatea energetice

31 oct. 2022, 16:43
Alarma aeriană pe aproape întreg teritoriul Ucrainei. Putin a lovit cu 50 de rachete în ultimele ore

Aproape pe întreg teritoriul Ucrainei în această dimineaţă s-a dat alarma aeriană, transmite TASS, preluată de Rosbalt. Sirena sună în regiunile Kiev, Jitomir, Vinniţa, Cerkassî, Kirovograd, Nikolaev, Cernigov, Poltava, Harkov, Dnepropetrovsk, Sumî, Odesa, în zonele controlate de Kiev din republica populară autoproclamată Doneţk şi regiunea Zaporojjie.

Anterior se comunicase despre o alarmă aeriană la Kiev. „Atenţie! La Kiev este declarată alarmă aeriană!”- se arată în comunicatul administraţiei de la Kiev. Cetăţenilor li se cere să meargă urgent la adăposturi, potrivit Rador.

Peste 50 de rachete de croazieră au fost lansate de către armata rusă împotriva Ucrainei, într-un ”atac masiv”, a anunţat armata ucraineană luni, la două zile după un atac cu drone împotriva Flotei ruse la Marea Neagră, atribuit de Moscova Kievului şi Londrei, relatează AFP.

”Teroriştii ruşi au lansat din nou un atac masiv împotriva instalaţiilor sistemului energetic într-un număr de regiuni din teritoriul Ucrainei”, a anunţat un consilier al preşedinţiei ucrainene, Kirilo Timoşenko.

”Unele dintre rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană, iar altele şi-au atins ţinta”, a anunţat el.

FOTO + VIDEO: Strategie pe modelul „Stalin”, pentru Putin. A scos la înaintare „îngerii morții”, femeile cu sânge rece, dar cu trup și chip de model

Kupiansk, regiunea Harkov, și Seversk, regiunea Donețk, au fost de asemenea atacate. În ultimele 24 de ore, invadatorii ruși au efectuat 4 raiduri cu rachete și 5 lovituri aeriene și au efectuat peste 90 de bombardamente cu lansatoare multiple de rachete.

Acest lucru este menționat într-un rezumat al Statului Major General al AFU din dimineața zilei de 31 octombrie.

„Mai mult de 20 de așezări au fost lovite de inamic.  Printre acestea se numără Kupiansk în regiunea Harkov, Seversk în Donetschina, Novaia Kamenka în regiunea Kherson și Bereznevatoie și Ochakov în regiunea Mikolaiv”, se arată în raport.

În plus, Galaganovka din regiunea Cernihiv și Pokrovka din regiunea Sumi au fost bombardate de inamic cu mortiere și artilerie de calibru mic.

Din tancuri, mortiere, artilerie cu butoaie și rachete, inamicul a lovit în apropierea așezărilor Gatishche, Kamianka, Chervonoie, Ogurtsovo și Staritsa din regiunea Harkov.

Rusia a lovit instalaţii energetice în Ucraina cu ”armament de înaltă precizie”, a anunţat luni Ministerul rus al Apărării. Forţele armate ruse ”îşi continuă loviturile cu arme de înaltă precizie şi cu rază lungă de acţiune (…) împotriva comandamrntului militar şi sistemelor energetice ale Ucrainei. Toate atacurile şi-au atins obiectivul. Toate ţintele desemnate au fost atinse”, a anunţat într-un comunicatb ministerul rus.

Rușii au atacat 20 de localități din Ucraina în ultimele 24 de ore

Ocupanții ruși au folosit artileria în direcțiile Kupianske și Limanske. Pe direcția Bakhmut și pe direcția Avdiivka, au tras cu tancuri, mortiere, tunuri și rachete de artilerie asupra mai multor așezări (Andreevka, Bakhmut, Bakhmut, Bilogorivka, Verkhnekamenske, Maiorsk, Opitne, Seversk, Soledar, Spornoie și iakovlevka din regiunea Donețk).

În mod similar, în direcțiile Novopavlovsk și Zaporizhzhia (Vremevka, Ugledar, Nikolskoie, Pavlovka, Paraskoviiivka și Prechistovka în regiunea Donetsk și Dorozhnianka, Malinivka, Novodanilovka, Olhiiivske și Pavlovka în regiunea Zaporizhzhia).

80% din locuitorii din Kiev au rămas fără apă. Rușii, atacuri tot mai violente în Ucraina: peste 20 de localități atacate în ultimele 24 de ore
„Pe direcția iuzhno-Bugskoie, zonele a aproximativ 20 de așezări de-a lungul liniei de contact au fost lovite de focuri de armă. Printre acestea se numără Belogorka, Davidov Brod, Mirne, Novaia Kamianka, Pravdino și Chervonoie în regiunea Kherson, și Kiselevka și Ternii Podi în regiunea Nikolaev”, se arată în raport.

Sâmbătă, 29 octombrie, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a dezvăluit pierderi record ale armatei ruse într-o singură zi. Aproape o mie de ocupanți ruși au fost eliminați. Inamicul a suferit cele mai mari pierderi în direcțiile Donețk și Limansk.