FOTO + VIDEO: Strategie pe modelul „Stalin”, pentru Putin. A scos la înaintare „îngerii morții”, femeile cu sânge rece, dar cu trup și chip de model

Vladimir Putin a preluat modelul lui Joseph Stalin: a creat o divizie specială pentru femeile-militar, gata să-și riște oricând viața în atacuri aeriene. Multe dintre acestea arată precum modelele de podium. 

31 oct. 2022, 16:02

Vladimir Putin a susținut de la începutul conflictului cu Volodimir Zelenski faptul că se luptă cu naziștii, un discurs împrumutat de la Stalin, fostul lider al URSS. O altă asemănare dintre cei doi privește modul în care au decis să structureze armata. Ambii au creat divizii pentru atacuri aeriene formate din femei, numite în presa occidentală „îngerii morții”.

Săptămâna trecută, „îngerii morții” au defilat în fața ministrului Apărării, Serghei Șoigu, în zona Krasnodar. Femeile din divizia specială sunt antrenate pentru a utiliza arme nucleare strategice și avioane pentru transport de trupe.

Serghei Șoigu susține că femeile din armată continuă „glorioasa tradiție”.

„Reprezentați un punct de referință și un exemplu pentru aceste fete care vă vor urma”, a transmis ministrul Șoigu, potrivit Daily Mail.

Rusia a încheiat mobilizarea celor 300.000 de rezerviști

 

Conflictul militar din Ucraina a trecut la etapa a doua. Ministrul rus al Apărării a anunțat vineri că mobilizarea parțială decretată pe data de 21 septembrie s-a încheiat. Printre numele care au primit notificare se numără și vedete. Printre acestea se numără „Bestia” Nikolai Valuev, fost boxer, campion mondial la categoria grea.

Ministrul Serghei Șoigu a raportat că aproximativ 82.000 de rezerviști se află deja în Ucraina, unde participă activ la „operațiunea militară specială”, iar jumătate dintre aceștia au fost repartizați deja în unitățile combatante, în timp ce alți 218.000 de recruți se află în continuare în tabere de pregătire militară.