ALARMĂ în fotbalul românesc: echipele din Liga 1 ar putea să fie excluse din cupele europene

Se întrevede o situaţie fără precedent pentru România: CFR Cluj, Craiova, FCSB și FC Botoșani riscă să nu fie lăsate să intre într-o altă țară, pentru a disputa un meci de cupă europeană, din cauza legilor sanitare ale acelor state.

RomaniaTV.net
24 iul. 2020, 10:25
ALARMĂ în fotbalul românesc: echipele din Liga 1 ar putea să fie excluse din cupele europene

Numărul cazurilor de coronavirus din România a crescut enorm în ultima lună, iar fotbalul este puternic afectat. La Dinamo şi CFR Cluj sunt adevărat focare cu câte 20 de cazuri pozitive, iar cele două cluburi au mari dificultăţi în a încheia sezonul.

S-ar putea ajunge ca România să se afle într-un scenariu pe care nici măcar UEFA nu l-ar putea rezolva. Dacă una dintre formațiile noastre ar avea de disputat un meci într-o țară care la momentul respectiv are impusă, prin lege, fie interzicerea intrării în respectiva țară, fie carantinarea pentru 14 zile, indiferent dacă se prezintă sau nu rezultatul unui test negativ efectuat în ultimele 72 de ore, ar avea practic blocată posibilitatea de a susține meciul, susţine Gsp.ro.

Iar în acest caz, singura măsură pe care UEFA ar putea să o ia, pentru a nu compromite competiția, ar fi să decidă calificarea la „masa verde”, deci 3-0 pentru adversarele noastre. Sau să excludă echipele din statele care nu acceptă să permită unei formații vizitatoare să ajungă pe teritoriul țării lor.

În prezent, Norvegia, Finlanda şi Malta nu permite accesul cetăţenilor români, iar Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia şi Slovacia impun fie izolare, fie carantină. România nu este singura ţară afectată. Rusia, Ucraina, Portugalia, Spania, Turcia sau Israel au şi ele parte de restricţii de la alte ţări europene astfel că UEFA are o misiune extrem de dificilă pentru a organiza tururile preliminare din cupele europene. Soluţia ar fi un protocol acceptat de toate guvernele europene astfel încât cluburile de fotbal să fie exceptate de la restricţii cât timp pot prezenta teste negative de Covid-19.

Citeşte şi: Ioan Becali: „La noi jucătorii merg la plajă şi la terasă. Aş da 100.000 de euro amendă pentru fiecare infectat”