Alarmă înainte de BASEL – STEAUA. Reghecampf e pus la zid de fostele glorii ale Stelei

Anghel Iordănescu, Ilie Dumitrescu şi chiar preşedintele de imagine al Stelei, Helmuth Duckadam, suntt printre cei care critică dur jocul pe care îl practică echipa campioană. Meciul Basel - Steaua, decisiv pentru calificarea în primăvara Ligii Europa, va avea loc marţi şi toţi sunt de părere că Reghecampf trebuie să schimbe ceva pentru a avea şanse la victorie.

04 nov. 2013, 07:57
Alarmă înainte de BASEL – STEAUA. Reghecampf e pus la zid de fostele glorii ale Stelei

Steaua va juca miercuri în Elveţia returul cu FC Basel, din grupa E a Ligii Campionilor, iar victoria este variantă a roş-albaştrilor pentru a mai prinde un loc în primăvara europeană. Jocul din ultima vreme al roş-albaştrilor lasă însă de dorit, iar rezultatul de egalitate, scor 1-1, obţinut sâmbătă pe terenul penultimei clasate, Corona Braşov, a sporit corul criticilor la adresa antrenorului Laurenţiu Reghecampf.

Citeşte şi Corona – Steaua: 1-1. Reghecampf e disperat: „Se putea şi mai rău”

Cele mai acide atacuri vin chiar din partea fostelor glorii ale Stelei, în frunte chiar cu preşedintele de imagine, Helmuth Duckadam. „Din păcate, nu ne mai iese jocul ca anul trecut. Se vede că jucătorii îşi doresc, dar nu le mai ies execuţiile. Cel mai îngrijorător este că nu ne producem ocazii de gol pe cît ne-am dori sau cîte am avut anul trecut. Atunci ratam foarte mult, dar era un aspect pozitiv că aveam multe şanse de a marca. Stafful tehnic trebuie să analizeze şi să ia măsurile necesare„, a spus Duckadam, citat de gsp.ro.

Şi alţi foşti mari jucători ai Stelei sunt foarte critici cu Reghecampf. Astfel, Anghel Iordănescu este nedumerit: „Chiar nu înţeleg ce se doreşte. E o mare brambureală ce arată Steaua. Faptul că a schimbat sistemul e dreptul antrenorului, dar îmi e greu să înţeleg de ce să joace cu trei jucători pe linia de fund acasă, cu Timişoara, care a evoluat cu un singur atacant, sau la Braşov, penultima clasată, care a evoluat tot cu un vîrf. E greu de înţeles şi de ce a schimbat la pauză total sistemul şi a trecut tot la patru fundaşi„.

De asmenea, Ilie Dumitrescu critică dur tactica lui Reghe. „O echipă ca Steaua nu poate evolua cu trei fundaşi centrali contra unui singur vîrf. Petrescu a folosit acest sistem în Champions League, atunci cînd evolua împotriva unor formaţii cu doi atacanţi, precum Sevilla, cu Negredo şi Kanoute. Toate adversarele se apără împotriva Stelei. Ai nevoie de jucători de bandă ca să desfaci echipele adverse, să ai superioritate. Tatu nu e un jucător de bandă, are nevoie de libertate de acţiune„, a explicat Ilie Dumitrescu.

Citeşte şi Două vedete tv, suporteri înfocaţi ai Stelei. N-ai fi crezut că se manifestă aşa pe stadion