ALARMANT: 850 de MAME MINORE în Iaşi, în ultimii cinci ani

Au înlocuit păpuşile şi manualele cu scutece şi biberoane. Este vorba despre 850 de minore din judeţul Iaşi, care în ultimii cinci ani au devenit mame mult prea devreme. Situaţia este alarmantă, spun medicii, pentru că tot mai multe copile rămân însărcinate, îşi ascund sarcina în faţa părinţilor până în ultima clipă şi aduc pe lume copii cu grave probleme de sănătate.

20 nov. 2014, 06:35
ALARMANT: 850 de MAME MINORE în Iaşi, în ultimii cinci ani

150 de minore cu vârste cuprinse între 12 ani şi 17 ani au devenit mame în acest an. Medicii de la maternitatea „Cuza Vodă” au spus că numărul copilelor care rămân însărcinate creşte alarmant, potrivit România TV.

Din nefericire, aceste organisme tinere nu pot să ducă sarcina până la termen. În marea majoritate a cazurilor, incidenţa naşterilor premature este mult mai mare la aceste fetiţe. Sunt nişte organisme care nu sunt normal dezvoltate şi trebuie să le ajutăm să nască prin operaţie cezariană„, a declarat managerul Maternităţii „Cuza Vodă”
din Iaşi, Mircea Onofriescu.

Cele mai multe tinere provin din mediul rural, acolo unde educaţia primită în familie este precară, iar nivelul de trai este scăzut. „Aici este o problemă de conştiinţă de sine, pentru că ei încă nu realizează care este impactul asupra lor. Este o copilărie furată„, a declarat psihiologul Mihaela Ghircoiaş.

Săptămânal, la cea mai mare maternitate de stat din Moldova, naşte prematur o gravidă minoră. Cel mai recent caz este al unei tinere de 17 ani care în doi ani a adus pe lume doi copii. Din cauza problemelor de sănătate, micuţii au murit după naştere.

Citeşte şi: MINORĂ de 15 ani, arestată pentru PROXENETISM. Fata racola alte copile pe Facebook şi le PROSTITUA FOTO