Alba Blaj, calificare ISTORICĂ în finala Ligii Campionilor la VOLEI. Va juca pentru trofeu cu cea mai bogată echhipă din lume

Volei Alba Blaj s-a calificat, sâmbătă, în finala Ligii Campionilor, după victoria obținută în fața turcoaicelor de la Galatasaray, scor 23-25, 25-17, 25-22, 25-22.

05 mai 2018, 18:12
Alba Blaj, calificare ISTORICĂ în finala Ligii Campionilor la VOLEI. Va juca pentru trofeu cu cea mai bogată echhipă din lume

CSM Volei Alba Blaj s-a calificat în finala Ligii Campionilor la volei feminin, producând una din cele mai mari surprize din ultimii ani în această competiţie. Un orăşel cu numai 20.000 de locuitori din inima Ardealului a reuşit să învingă o echipă cu buget de vreo 5-6 ori mai mare, Galatasaray, cu 3-1 în a doua semifinală a turneului Final Four care se desfăşoară la Bucureşti.

SCM CRAIOVA a pierdut manşa tur a FINALEI CUPEI EHF contra lui Kristiansand. SE DECIDE în BĂNIE

Primul set a fost câştigat de Galatasaray şi părea că nimic nu se poate schimba. Darko Zakoc nu a fost de acord cu asta. Le-a transmis voleibalistelor sale răutatea specifică sârbilor. A urmat o adevărată lecție de volei. Cu Clager în rolul unui supererou, imbatabilă, făcând puncte din serviciu și din toate zonele posibile, Alba Blaj a căpătat timid curaj. A câștigat două seturi consecutive, relativ echilibrate. A ajuns în fața unui posibil act decisiv. Așa a și fost. Clager a continuat jocul miraculos, Barakova a contribuit din plin, toate compartimentele au fost aproape de perfecțiune.

Alba Blaj a închis setul la 22 și se va duela mâine cu campioana en-titre, VafiBank Istanbul, pentru trofeul suprem. VakifBank Istanbul este cea mai bogată echipă din lume, având un buget de 12 milioane de euro. Alba Blaj nu depăşeşete 1,5 milioane de euro.