Cine este tânăra de 33 de ani care a murit după ce a născut o fetiţă de 4 kg printre nămeţi într-un cătun izolat din Apuseni. Lasă orfani de mamă 7 copilaşi

Tragedie în Alba. O tânără de 33 de ani a decedat la trei zile după ce a născut. A fost pentru a șaptea oară însărcinată. ÎPS Teodosie a anunţat, în direct la România TV, că vrea să boteze fetiţa născută acum câteva zile.

05 feb. 2023, 18:21
Cine este tânăra de 33 de ani care a murit după ce a născut o fetiţă de 4 kg printre nămeţi într-un cătun izolat din Apuseni. Lasă orfani de mamă 7 copilaşi

În urmă cu trei zile, mai exact joi, 2 februarie, noaptea, femeia a născut acasă o fetiță sănătoasă, de aproape 4 kilograme, în sătucul izolat din Alba. Potrivit unor surse ziarulunirea.ro, aceasta nu era la prima naștere acasă, penultimul copil fiind născut tot în locuința mamei din cătunul din Apuseni.

Femeia decedată duminică era din satul Dos, comuna Scărișoara, din Alba, avea 33 de ani și 7 copii, 6 fete și un băiat. În urmă cu trei zile, mai exact joi, 2 februarie, noaptea, femeia a născut acasă o fetiță sănătoasă, de aproape 4 kilograme. Potrivit unor surse citate de presa locală, aceasta nu era la prima naștere acasă, penultimul copil fiind născut tot în locuința mamei din cătunul din Apuseni.

FOTO şi VIDEO: O avalanşă a îngropat cabana Capra în nămeţi. Circulaţie închisă sau restricţionată pe tronsoane din A1

Din informațiile obținute, în ziua când femeia a născut, un echipaj medical s-a deplasat la Dos pentru a o transporta la spital pentru a primi asistență specifică după naștere. Mama celor 7 copii a refuzat categoric să fie dusă la unitatea spitalicească, rămânând la domiciliu cu familia.

Sursele ziarulunirea.ro au mai menționat că tânăra nu ar fi avut probleme după naștere, fapt care a dus la agravarea stării de sănătate și în cele din urmă la decesul acesteia.

VIDEO Primar mort după ce a intrat cu Porsche Cayenne în copac. Deces şi pentru o tânără mamă luată cu şenilata

Important de menționat este faptul că familia locuiește într-o casă izolată din Alba, comuna Scărișoara, iar vecinii cei mai apropiați locuiesc la aproape un kilometru distanță. Din nefericire, acesta a fost un factor negativ în misiunea de salvare desfășurată de echipa SMURD care a fost chemată în duminică dimineața pentru a acorda primul ajutor mamei. Din centrul comunei Scărișoara, până la casa în care locuia femeia, în condiții de iarnă, pe jos se face circa 2 două ore.

Drumul blocat de zăpadă nu a făcut misiunea salvatorilor mai ușoară, aceștia fiind nevoiți să apeleze la șenilate pentru a putea ajunge la casa femeii. În momentul ajungerii echipajelor, femeia era în stare de inconștiență. Aceasta a fost preluată de medici, împreună cu fetița de doar 3 zile și duse la spital. Câteva zeci de minute mai târziu, femeia a intrat în stop cardio-respirator. Medicii au început manevrele de resuscitare care, din nefericire, nu au avut succes, fiind declarat decesul femeii.

Cutremurat de povestea tineri mame, ÎPS Teodosie a anunţat, în direct la România TV, că ar dori să o boteze pe micuţa născută în urmăc cu câteva zile.