VIDEO Primar mort după ce a intrat cu Porsche Cayenne în copac. Deces şi pentru o tânără mamă luată cu şenilata

Primarul PNL al comunei Albești, Gheorghe Moldovan, decedat într-un accident care s-a produs la Neptun. Decesul a fost confirmat de autorităţile locale.

05 feb. 2023, 13:22
VIDEO Primar mort după ce a intrat cu Porsche Cayenne în copac. Deces şi pentru o tânără mamă luată cu şenilata

Unul dintre cei mai longeivi primari liberali, edilul comunei Albești, județul Constanța Gheorghe Moldovan a murit dumiică într-un accident la intrare în stațiunea Neptun. Pompierii din Constanța au fost solicitați în cazul unui accident grav. Un șofer a intrat cu mașina într-un copac. Se pare că cel care conducea automobilul era chiar primarul din Albești, Gheorghe Moldovan.

Pompierii militari din cadrul ISU Constanța au fost solicitați de mai multe ori, duminică, în contextul unor incidente cauzate de vremea rea și nu numai.

Viscolul face ravagii. Copac căzut peste o maşină în mers, un copil a murit. IGSU anunţă intervenţii în opt judeţe
Cel mai teribil caz s-a înregistrat în Neptun, unde o maşină a intrat în coliziune cu un copac. Şoferul a decedat. Este vorba despre primarul din Albeşti, Gheorghe Moldovan. Acesta conducea cu Porsche Cayenne şi a decedat pe loc în urma coliziunii, scrie focuspress.ro.

Gheorghe Moldovan s-a născut pe 28 mai 1956 și se afla la al patrulea mandat de edil al comunei Albești.„Sunt șocat, sunt distrus. A fost un om plin de viață, un coechipier. Mă aflu acum în drum spre Mangalia, să vedem cu ce putem ajuta. Condoleanțe familiei! Este o pierdere pentru toți cei care l-au cunoscut” – a declarat pentru ZIUA de Constanța, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

 

Femeie de 33 de ani, care născuse de 3 zile, moartă pe drum după intervenţia şenilatei

Salvatorii din cadrul ISU Alba au intervenit, duminică, alături de un medic de la Serviciul de Ambulanţă, cu o autoşenilată în localitatea Scărişoara, unde au fost solicitaţi să acorde ajutor medical unei femei de 33 de ani, care a născut în urmă cu trei zile şi care este inconştientă. Drumul către localitatea unde a fost solicitată intervenţia este greu accesibil, autosanitara neputând să ajungă până la locul intervenţiei.


 
UPDATE –Femeia preluată cu şenilata a intrat în stop cardio-respirator. Cadrele medicale au aplicat timp de câteva zeci de minute manevre de resuscitare, însă fără rezultat în cele din urmă find declarat decesul. Conform ISU Alba, bebeluşul nu are probleme medicale şi va fi transportat la Camera de primiri urgenţe Câmpeni.

FOTO şi VIDEO: O avalanşă a îngropat cabana Capra în nămeţi. Circulaţie închisă sau restricţionată pe tronsoane din A1
Duminică, un echipaj SMURD din cadrul Staţiei de pompieri Câmpeni şi un echipaj cu medic de la Serviciul ambulanţă intervin în localitatea Scărişoara, unde s-a solicitat ajutor medical pentru o persoană inconştientă.Cadrele medicale ajunse la pacientă au constatat că este vorba despre o femeie de 33 de ani,  care a născut în urmă cu trei zile, fiind a şaptea sarcină. Ea este inconştientă, însă are funcţii vitale. Femeia a fost preluată de către pompierii militari şi predată echipajelor medicale. Şi bebeluşul a fost preluat de către echipajul SMURD Câmpeni în vederea evaluării medicale.
Din cauza drumului greu accesibil şi a zonei înzăpezite, salvatorii folosesc o autoşenilată  pentru facilitarea accesului echipajelor medicale la locul solicitării şi transportul persoanei la ambulanţă.
Zona localităţii Scărişoara nu este singura afectată de vremea rea. În Cugir, doi copaci au căzut pe carosabil, pe drumul judeţean 704, o bandă a drumului fiind blocată.
De asemenea, duminică, s-au produs avarii pe reţeaua de alimentare cu energie electrică în zonele Sebeş, Pianu, Ocna Mureş şi Apuseni. Duminică dimineaţă, aproximativ  1200 de consumatori din zona Sebeş – Pianu şi alţi 100 din comuna Garda de Sus nu erau alimentaţi cu energie electrică.