ALDE a semnat acordul politic cu PNL pentru învestirea Guvernului Orban

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a anunţat că acordul politic între formaţiunea pe care o conduce şi PNL a fost a fost semnat

28 oct. 2019, 16:50
ALDE a semnat acordul politic cu PNL pentru învestirea Guvernului Orban

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că cei 23 de parlamentari ai formaţiunii sale vor fi prezenţi la votul de învestitură a Guvernului Orban.

„Acest acord reprezintă o bază pentru a da votul pentru învestirea Guvernului”, a spus Tăriceanu, după semnarea acordului.

Tăriceanu a declarat că a discutat cu PNL despre „proiectele de infrastructură, mai cu seamă din zona Moldovei, pentru că (…) din punct de vedere al infrastructurii este rămasă în urmă” faţă de celelalte regiuni geografice.

„Am menţionat explicit ca proiectele demarate să fie menţinute în programul de guvernare pentru a putea parcurge etapele următoare şi a putea fi finanţate Aceste proiecte nu sunt în faza în care să necesite pentru 2020 o finanţare suplimentară. (…) Aceste proiecte trebuie să parcurgă paşii necesari pentru a intra în finanţare, cel mai probabil în 2021, lucru care înseamnă şi execuţia lor”, a sublinat Tăriceanu.

Anterior, Călin Popescu Tăriceanu precizase, la finalul Biroului Politic, că a fost aprobat acordul politic între ALDE şi PNL.

„Principalul punct pe ordinea de zi a fost discutarea şi aprobarea conţinutului acordului politic între ALDE şi PNL privind susţinerea în Parlament pentru votul de încredere al Guvernulu condus de Ludovic Orban. Astăzi după-amiază, la ora 18, ne vom întâlni pentru a semna acest acord pe care aşa cum era normal în prealabil l-am supus discuţiei şi aprobării organelor statutare, votul a fost unul covârşitor, numai două abţineri s-au înregistrat în rest toţi colegii au votat pentru. Acest acord conţine numai puţin de 12 puncte pe care le-am discutat şi le-am negociat cu cei din PNL şi care vizează o serie de chestiuni importante care ţin de mersul înainte al României, fie că discutăm de plan politic, fie că discutăm de elemente de economie sau de funcţionarea instituţiilor”, a declarat Tăriceanu.