ALDE, despre amânarea dublării alocaţiilor: „Ticăloşia Guvernului PNL blochează banii de care copiii ar trebui să beneficieze”

Reprezentanţii ALDE sunt de părere că "Guvernul PNL îşi dă testul incompetenţei şi al nepăsării în privinţa alocaţiilor copiilor!", în condiţiile în care Executivul a decis ca din septembrie alocaţiile pentru copii să fie majorate cu 20% şi nu să fie dublate aşa cum decisese Parlamentul. 

RomaniaTV.net
03 aug. 2020, 09:41
ALDE, despre amânarea dublării alocaţiilor: „Ticăloşia Guvernului PNL blochează banii de care copiii ar trebui să beneficieze”

„După ce a refuzat dublarea alocațiilor, Guvernul Orban a încercat să îi păcălească pe părinți și pe copii cu o majorare de 30 de lei, adică 20% din cât ar fi trebuit. Însă, surpriză totală, aflăm acum că și OUG de majorare a alocațiilor cu 20% are grave probleme de legalitate!

Guvernul PNL, prin Ministerul Justiției, arată că OUG adoptată tot de Guvernul PNL pe alocații este neconstituțională! Adică, pe scurt, dl Predoiu și candidatul Cristian Băcanu spun că OUG dată de dna Violeta Alexandru este susceptibilă de neconstituționalitate! Ba, mai mult, PNL-iștii din conducerea Ministerului Justiției îi spun în față PNL-istului din fruntea Guvernului că acordarea a doar 20% este, în fapt, o TĂIERE!

Mai mult, Consiliul Legislativ dă și el aviz negativ pentru OUG privind alocațiile! 

Practic, la ora actuală majorarea alocațiilor este cu totul aruncată în aer!”, apreciază reprezentanţii ALDE într-o postare pe Facebook. 

„Ticăloșia Guvernului PNL blochează banii de care copiii ar trebui să beneficieze.

Și ce face dna Violeta Alexandru în tot acest timp? Se rățoiește la Parlament să nu modifice OUG pe care ei au adoptat-o.
Dnă ministru, OUG-ul pe care dvs l-ați dat este un dezastru, confirmat de Ministerul Justiției și de Consiliul Legislativ. De bun simț ar fi să vă dați demisia din această funcție și să încetați astfel bătaia de joc la adresa românilor și a copiilor!