ALDE: „Doamna Turcan îşi manifestă prin fiecare ieşire publică dispreţul faţă de copii, de pensionari”

Partidul condus de Călin Popescu-Tăriceanu a postat pe pagina de Facebook un mesaj în care afirmă că un guvern care nu respectă legile şi Constituţia României nu are ce căuta la conducerea ţării.

RomaniaTV.net
04 sept. 2020, 08:13
ALDE: „Doamna Turcan îşi manifestă prin fiecare ieşire publică dispreţul faţă de copii, de pensionari”

ALDE se referă la o declaraţie a Ralucăi Turcan de joi, aceasta afirmând că alocaţiile vor fi mărite doar cu 20% în primă fază, chiar dacă CCR va stabili că acestea ar trebui dublate, conform legii.

„Pentru PNL nu mai există #lege sau decizie în țara asta pe care să o respecte și să o aplice.

Guvernul #PNL crede că poate face absolut tot ce dorește. Și, din păcate, vedem că li se permite să joace în picioare legile țării, Constituția, deciziile #CCR.

Dna Turcan este exponentul cel mai bun al nepăsării față de legislația din România. Dna Turcan este vioara numărul 1 a propagandei galbene a PNL, o doamnă care își manifestă prin fiecare ieșire publică disprețul față de #copii, de #pensionari, de toți românii care nu sunt alături de PNL.

Un Guvern care nu respectă legile, deciziile CCR nu are ce căuta în fruntea țării. Din păcate, acest lucru nu e înțeles de toată lumea, mai ales de parlamentarii cumpărați de PNL, care au făcut posibil ca acest Guvern să continue să existe.

Referitor la dublarea alocațiilor făcută de Guvernul PSD – ALDE, în privința amendamentului PNL la legea bugetului pentru 2019 trebuie precizate o serie de aspecte. Să ne aducem aminte cum s-a făcut acel amendament al PNL. El a fost făcut prost, pentru că cei din PNL nu înţelegeau nici atunci legile şi economia și nu o fac nici acum. Parlamentarii PNL au indicat o sursă eronată pentru acele creşteri şi au greşit la calcule astfel că suma propusă era insuficientă pentru majorările cerute. Deci amendamentul PNL la Legea Bugetului cu care se laudă azi dna Turcan nu era inaplicabil, ceea ce ne arăta de atunci incompetența PNL.

Guvernul PSD-ALDE a îndreptat aceste lucruri şi a emis o ordonanţă de urgenţă care să reglementeze corect majorările de #alocaţii pentru copii. Deci, în 2019, dublarea alocațiilor s-a putut realiza datorită guvernării PSD – ALDE.”, scrie pe pagina de Facebook a ALDE.

Citeşte şi: Vicepremierul Raluca Turcan, anunţ despre creşterea alocaţiilor. „Dublăm alocaţiile etapizat. Vom rămâne la 20% într-o primă etapă”


loading...