ALDE: Ne întrebăm dacă preşedintele Iohannis îi este recunoscător lui Augustin Lazăr pentru dosarele închise sau e şantajat

Publicat: Vineri, 12 Aprilie 2019 17:01 // Actualizat: Vineri, 12 Aprilie 2019 17:01 // Sursa: romaniatv.net

ALDE răspunde acuzaţilor preşedintelui Klaus Iohannis conform cărora absenţa de la consultările de la Cotroceni e determinată de dezinteresul faţă de situaţia justiţiei, spunând că preşedintele trebuie să îl revoce pe procurorul general Augustin Lazăr şi întrebându-se dacă îi este doar recunoscător procurorului general pentru dosarele închise sau e doar şantajat cu dosarul soţiei sale.

"Dl Iohannis a ajuns la o concluzie după consultările din aceste zile, şi anume că ALDE nu e interesat de un dialog cu el. Greşit dle #Iohannis, ALDE e interesat de un dialog cu instituţia prezidenţială, de un dialog pe justiţie, dar unul real, nu un simulacru precum cel pe care l-aţi organizat dvs. în aceste două zile la Cotroceni. Ce dialog puteam să avem noi, #ALDE, cu dl Iohannis? O consultare, din punctul nostru de vedere, ar fi însemnat să întrebe partidele ce părere au. Ne consultăm asupra unei teme. Avea de gând să ne consulte cu privire la tema referendumului, la întrebări? Nu, el doar voia o acţiune de imagine. Aşadar, ce consultări a vrut domnul Iohannis?", potrivit ALDE.

Reprezentanţii ALDE se declară dispuşi să discute oricând despre justiţie, dar consideră că e complicat "cu cineva care preferă să adopte poziţia struţului şi să bage capul în pământ ca să nu vadă situaţia actualului procuror general al României".

"Dacă doreşte ca mesajul şi demersul domniei sale să aibă credibilitate, dl Iohannis trebuie neapărat să îl revoce pe Augustin Lazăr, pentru că altfel dovedeşte că este complice la ceea ce a făcut procurorul Lazăr în Penitenciarul Aiud. Este regretabil că, la 30 de ani de la căderea comunismului, avem astfel de personaje în posturi cheie în justiţie.În continuare ne întrebăm dacă preşedintele Klaus Iohannis îi este doar recunoscător lui Augustin Lazăr pentru dosarele închise sau e doar şantajat cu dosarul soţiei sale", remarcă ALDE.

"Ar fi trebuit, tot astăzi, să participe la consultări şi ALDE, reprezentanţii ALDE. Ei n-au venit. ALDE nu este interesat de un dialog cu Preşedintele României, ALDE nu este preocupat nici de situaţia justiţiei din România", a comentat Iohannis vineri absenţa ALDE de la consultări.

Citește și: Iohannis, după discuţia cu deţinuţii politici din delegaţia PSD: Încercarea PSD de a se folosi de necazul lor, de-a dreptul jalnică

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7790
RON
26 Jan
noapte -1 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H