ALDE susţine că pensionarii PIERD în Guvernarea PNL aproape 350 de lei la pensie. „Aşa arată dispreţul PNL faţă de pensionari”

ALDE acuză Guvernul PNL că a decis "cea mai mare scădere a pensiilor din istorie", cu toate că guvernanţii se laudă că au majorat pensiile cu "cea mai mare valoare". Reprezentanţii partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu precizează că scăderii punctului de pensie i se adaugă şi inflaţie, iar, în total, pensionarii pierd aproape 350 de lei la pensie.

RomaniaTV.net
19 aug. 2020, 14:20
ALDE susţine că pensionarii PIERD în Guvernarea PNL aproape 350 de lei la pensie. „Aşa arată dispreţul PNL faţă de pensionari”

„Orban și gașca lui din Guvern se laudă că au majorat pensiile „cu cea mai mare valoare”, dar realitatea este că Guvernul Orban a DIMINUAT punctul de pensie!

Conform legii privind sistemul public de pensii, de la 1 septembrie punctul de pensie trebuie să fie majorat la 1.775 lei. Prin ordonanța de urgență privind rectificarea bugetară Guvernul Orban a decis că punctul de pensie scade cu 333 lei față de lege, la 1.442 lei, adică cea mai mare scădere a pensiilor din istorie!

La această scădere a punctului de pensie se mai adaugă și inflația. În total, pensionarii PIERD, în Guvernarea PNL, aproximativ 350 de lei la pensie!

Așa arată disprețul PNL față de pensionari, așa arată „respectul” PNL față de o lege adoptată de Parlament și votată chiar și de PNL și promulgată de Klaus Iohannis!

Mai ușor cu propaganda, băieți!”, este mesajul publicat de ALDE pe pagina de Facebook.

Victor Ponta, despre banii pentru alocaţii şi pensii: „Ăia sunt banii cu care şantajează primarii să treacă la PNL”