Aldis, în pragul falimentului după moartea patronului

După decesul proprietarului George Naghi, lipsa banilor a făcut ravagii în curtea Aldis, cel de-al doilea producător naţional de mezeluri din România. Datorii, somaţii de plată şi executări silite: toate acestea fac parte acum din peisajul unei firme, care altădată făcea profituri frumoase.

RomaniaTV.net
31 mart. 2012, 07:08
Aldis, în pragul falimentului după moartea patronului

Criza a început în 2008. Anul următor a fost un declin abrupt pentru toată piaţa, dar cifrele pe 2010 arată că George Naghi reuşise să revigoreze afacerile Aldis prin lansarea unor branduri low cost.

După moartea lui Naghi, în august 2011, problemele s-au înmulţit pentru familie. Salariile angajaţilor au început să întârzie, la fel şi plăţile către bugetul de stat, iar Ministerul Finanţelor a declanşat executări silite. Somaţiile de plată ajung în instanţă, cu scadenţe diferite şi se cifrează la două milioane de euro.

Mai mult, brandul ALDIS şi aproape 99% din acţiuni sunt puse garanţii pentru un credit bancar. Toate imobilele sunt puse gaj la bănci, iar vehiculele şi utilajele sunt cu leasingul nefinalizat. Interesant la toate aceste credite este faptul că, în cazul în care Alina Naghi va dori să vândă fabrica, dacă nu face faţă presiunii pe cash, piaţa românească se va confrunta cu o situaţie inedită.

Tranzacţia se va putea face doar după ce Alina Naghi va reuşi să ridice ipoteca pe brandul Aldis şi pe părţile sociale ale Aldis SRL, deoarece acestea au fost înscrise ca garanţie în aprilie 2009 pentru un credit contractat în 2003.