Alegeri 2020. Raed Arafat, anunță ce este interzis în ziua votului

Raed Arafat a anunțat vineri seară noi măsuri luate în contextul pandemiei de coronavirus. Şeful DSU recomandă cetăţenilor să nu profite de ridicarea temporară a restricţiilor şi nici să nu participe la manifestări publice.

04 dec. 2020, 17:43
Alegeri 2020. Raed Arafat, anunță ce este interzis în ziua votului

Alegeri 2020. Raed Arafat a dat asigurări că românii care merg la vot nu se vor infecta cu noul virus. Arafat spune că votanții nu trebuie să se teamă, dacă vor respecta normale sanitare de protecție împotriva SARS-COV-2. Totuși, trebuie precizat că în spitale, peste 10.000 de cadre medicale s-au infectat până acum, deși au respectat normele, conform spuselor lor. Noi decizii au fost luate astăzi pentru persoanele care intră în țară și care au fost infectate deja cu SARS-CoV-2. Raed Arafat a făcut în această seară declarații de presă.

Carantina a fost prelungită în Berceni și Clinceni. Raed Arafat a semnat ordinul

”În cadrul hotărârii CNSU de astăzi s-a mai introdus un articol prin care persoanele care se întorc în țară din zonele care necesită carantinare nu vor fi supuse carantinării dacă au fost infectate în ultimele 90 de zile și pot dovedi acest lucru printr-un act medical, cu condiția ca infecția să nu fie depistată în ultimele 14 zile. Măsura vine ca să evităm carantinarea unor persoane care în ultimele 90 de zile au fost confirmate pozitiv la SARS-CoV-2 și au act medical care dovedește acest lucru”, a declarat Raed Arafat.

Alegeri 2020. ”Dacă se respectă regulile prevăzută în interior, la așteptare, în deplasare spre secțiile de vot și oamenii înțeleg nu văd un risc suplimentar, decât că vor fi oameni la vot. Să nu mai apară întruniri ca la alegerile locale, trebuie evitate la maxim și să nu aibă loc, ca să prevenim o infectare în masă a unor persoane care participă la astfeld e activități.”, a mai spus Raed Arafat.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri 8.062 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 176 de persoane au decedat. 1.275 de pacienţi sunt internaţi la ATI, acesta fiind cel mai mare număr de la declanşarea pandemiei.