Alegeri 2024. Alina Gorghiu: „PNL are capacitatea de a merge singur în aceste alegeri”

După anunţurile făcute de Nicolae Ciucă şi Rareş Bogdan, şi Alina Gorghiu declară că liberalii nu vor reface USL la scrutinele de anul viitor.

14 oct. 2023, 16:30
Alegeri 2024. Alina Gorghiu: „PNL are capacitatea de a merge singur în aceste alegeri”

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu afirmă sâmbătă că PNL are capacitatea de a merge singur în aceste alegeri, ea precizând că speră să se lămurească cât mai repede cu privire la calea de urmat şi, mai ales, cu privire la ce îşi vor asuma să facă. ”Trebuie să ne limpezim oferta liberală pentru ţară!”, a transmis Gorghiu. Ea mai arată că legile trebuie să fie adaptate la nevoile femeilor, iar ele sunt cele mai în măsură să facă asta şi a dat ca exemplu Registrul pentru agresorii sexuali, extinderea ordinului de protecţie, telemunca pentru părinţii cu copii sub 11 ani şi protejarea copiilor de extremismul online.

Alina Gorghiu afirmă că a participat la regionala Organizaţiei femeilor liberale nord-vest, la Sinagoga „Sion” de la Oradea.â

”Avem aici una dintre cele mai puternice echipe liberale din toată ţara, care face investiţii şi asigură dezvoltarea judeţului Bihor cu Ilie Bolojan şi Florin Birta. Partidul Naţional Liberal are capacitatea de a merge singur în aceste alegeri. Şi sper să ne lămurim cât mai repede cu privire la calea de urmat şi, mai ales, cu privire la ce ne vom asuma să facem. Trebuie să ne limpezim oferta liberală pentru ţară. PNL trebuie să promoveze politici publice pentru femei! Pentru că peste jumătate din electoratul PNL este format din femei. De aceea, îmi doresc să văd cât mai multe dintre doamnele de azi pe listele de candidaţi de anul viitor!”, spune Alina Gorghiu.

Ministrul Justiţiei a mai scris pe Facebook că ”legile trebuie să fie adaptate la nevoile femeilor, iar ele sunt cele mai în măsură să facă asta! Registrul pentru agresorii sexuali, extinderea ordinului de protecţie, telemunca pentru părinţii cu copii sub 11 ani şi protejarea copiilor de extremismul online sunt doar câteva exemple de legi bune pentru sănătatea şi securitatea familiilor, a femeilor”.

Ce spune Nicolae Ciucă despre varianta listelor comune PNL – PSD la alegeri: „PNL poate să meargă singur, poate să meargă în orice formulă politică”
Întrebat, vineri seara, la o conferință de presă din Iași, dacă vor exista liste comune PSD – PNL la alegerile viitoare, Nicolae Ciucă a venit cu un răspuns tranșant.

Citește și A început marea migrație politică înainte de alegeri. 10 primari PNL din Mehedinți au trecut la PSD

”Vă pot spune ce am spus şi în sală (la întâlnirea cu primarii PNL din judeţul Iaşi – n.r.): PNL are capacitatea, are determinarea, are oamenii dedicaţi să poată să meargă în alegeri de unul singur, prin forţe proprii, cu obiective de sine stătătoare stabilite. Ca atare, dacă PNL poate să meargă singur, poate să meargă în orice formulă politică”, a explicat Nicolae Ciucă.

Rareş Bogdan nu vrea liste comune cu PSD la alegerile din 2024: Nu cred că este o soluţie pentru PNL

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a afirmat că nu vrea liste comune cu PSD la alegerile din 2024. ”Singura şansă a PNL este să meargă singur şi să conştientizeze forţa pe care o are”, a spus Rareş Bogdan.

Citește și Marcel Boloş pregăteşte rectificarea bugetară: „Nu prea are cum să fie pozitivă, având în vedere sumele care ştim că nu se realizează”

”Susţinerea mea şi a altor colegi este prin noi înşine. Eu când am venit în PNL, partidul era undeva la 18% sau 20% şi am reuşit să duc partidul, eu, împreună cu referendumul preşedintelui, e drept, la 28% la europarlamentare, eu le spun colegilor mei că singura şansă a PNL este să meargă singur şi să conştientizeze forţa pe care o are”, a spus europarlamentarul Rareş Bogdan, la Prima TV.

Europarlamentarul liberal a precizat că partidul din care face parteare ”o armată de 240.000 de oameni, membri cotizaţi activi, 1.362 de primari, 17 preşedinţi de regiuni, are 130 de parlamentari şi 10 europarlamentari plus foarte multe lucruri pe care le-a făcut în trei ani şi jumătate de guvernare”.

Întrebat dacă nu vrea liste comune cu PSD, Rareş Bogdan a răspuns: ”Nu. Nu cred că este o soluţie. Eu spun extrem de clar: Prin noi înşine”, ne-a adus forţă în urmă cu 100 de ani şi prin noi înşine ne va aduce la peste 20% la alegerile din 2024”.