Ce spune Nicolae Ciucă despre varianta listelor comune PNL – PSD la alegeri: „PNL poate să meargă singur, poate să meargă în orice formulă politică”

Președintele PNL și al Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat că Partidul Național Liberal are determinarea să meargă singur în alegeri. Totuși, nu e exclusă nici o altă formulă politică.

13 oct. 2023, 21:19
Ce spune Nicolae Ciucă despre varianta listelor comune PNL – PSD la alegeri: „PNL poate să meargă singur, poate să meargă în orice formulă politică”

Întrebat, vineri seara, la o conferință de presă din Iași, dacă vor exista liste comune PSD – PNL la alegerile viitoare, Nicolae Ciucă a venit cu un răspuns tranșant.

Citește și A început marea migrație politică înainte de alegeri. 10 primari PNL din Mehedinți au trecut la PSD

”Vă pot spune ce am spus şi în sală (la întâlnirea cu primarii PNL din judeţul Iaşi – n.r.): PNL are capacitatea, are determinarea, are oamenii dedicaţi să poată să meargă în alegeri de unul singur, prin forţe proprii, cu obiective de sine stătătoare stabilite. Ca atare, dacă PNL poate să meargă singur, poate să meargă în orice formulă politică”, a explicat Nicolae Ciucă.

Rareş Bogdan nu vrea liste comune cu PSD la alegerile din 2024: Nu cred că este o soluţie pentru PNL

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a afirmat că nu vrea liste comune cu PSD la alegerile din 2024. ”Singura şansă a PNL este să meargă singur şi să conştientizeze forţa pe care o are”, a spus Rareş Bogdan.

Citește și Marcel Boloş pregăteşte rectificarea bugetară: „Nu prea are cum să fie pozitivă, având în vedere sumele care ştim că nu se realizează”

”Susţinerea mea şi a altor colegi este prin noi înşine. Eu când am venit în PNL, partidul era undeva la 18% sau 20% şi am reuşit să duc partidul, eu, împreună cu referendumul preşedintelui, e drept, la 28% la europarlamentare, eu le spun colegilor mei că singura şansă a PNL este să meargă singur şi să conştientizeze forţa pe care o are”, a spus europarlamentarul Rareş Bogdan, la Prima TV.

Europarlamentarul liberal a precizat că partidul din care face parteare ”o armată de 240.000 de oameni, membri cotizaţi activi, 1.362 de primari, 17 preşedinţi de regiuni, are 130 de parlamentari şi 10 europarlamentari plus foarte multe lucruri pe care le-a făcut în trei ani şi jumătate de guvernare”.

Întrebat dacă nu vrea liste comune cu PSD, Rareş Bogdan a răspuns: ”Nu. Nu cred că este o soluţie. Eu spun extrem de clar: Prin noi înşine”, ne-a adus forţă în urmă cu 100 de ani şi prin noi înşine ne va aduce la peste 20% la alegerile din 2024”.