Alegeri anticipate. O categorie de pensionari este în pericol. Ei nu vor mai beneficia de pensii

Ion Ştefan, Ministrul interimar al Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, a declarat că mulţi dintre parlamentarii social-democraţi ar avea „un interes personal" să se opună alegerilor anticipate deoarece nu se vor mai regăsi pe viitoarele liste şi, fiind un mandat întrerupt, nu vor mai beneficia de pensii speciale.

26 feb. 2020, 14:45
Alegeri anticipate. O categorie de pensionari este în pericol. Ei nu vor mai beneficia de pensii

„Acum, faptul că parlamentarii PSD se opun acestei proceduri: aş vrea să luaţi în seamă că au şi un interes personal. Faptul că mandatul este întrerupt, ei nu o să mai beneficieze de pensii suplimentare. Şi ăsta este un motiv, poate, în prima fază, o să vi se pară pueril, dar să ştiţi că nu e deloc. L-au luat în seamă, l-au analizat şi pentru aşa ceva se luptă”, a declarat presei Ion Ştefan, care a adăugat că mulţi dintre parlamentari nu o să se mai regăsească pe următoarele liste, potrivit agerpres.ro

Întrebat dacă acesta este, în opinia sa, motivul principal, ministrul PNL a răspuns că pentru unii dintre parlamentarii PSD acesta este.

„Pentru unii dintre ei, e chiar motivul principal: să nu piardă pensia specială. Pentru acest lucru sunt dispuşi la presiuni în cadrul partidului. Şi mai au un subiect important: faptul că au alegeri interne. Candidaţii sunt şi ei într-o luptă internă în partid şi pentru chestia asta sunt dispuşi să sacrifice şi interesele cetăţenilor români”, a mai spus Ion Ştefan.

Liberalul s-a arătat optimist cu privire la organizarea de alegeri anticipate.

„Nu a spus nimeni că nu mai avem şanse la anticipate. În perioada următoare o să aşteptăm hotărârea CCR, să vedem cum motivează dânşii hotărârea, şi o să derulăm etapele următoare. Eu cred că încă suntem în situaţia de a avea alegeri anticipate în acest an”, a spus ministrul.

Probabilitatea alegerilor anticipate

El a explicat că nu s-au finalizat cele 60 de zile de la momentul primei nominalizări a lui Ludovic Orban ca premier desemnat să formeze un guvern. „Suntem în grafic. Nu mai avem procentul de peste 60-70%-80%, (…). dar vom continua, nu vom ceda. În faţa ‘ciumei roşii’ nu trebuie să cedăm niciodată. Şi 1% dacă mai avem şanse, şi pentru 1% trebuie să continuăm”, a conchis ministrul Ion Ştefan.

El a asistat marţi la Alba Iulia la semnarea a şase contracte de finanţare cu fonduri europene de către ADR Centru şi Primăria Alba Iulia.

Citeşte şi Pensii internaţionale. Decizia luată de Violeta Alexandru


loading...
Partenerii noștri