ALEGERI PARLAMENTARE PARŢIALE. Ilie Năstase: Candidez pentru că m-am enervat într-o seară

Fostul mare tenisman Ilie Năstase a declarat că a decis să intre în cursa pentru un loc de senator după ce s-a enervat într-o seară când un parlamentar european a vorbit urât despre România.

18 mai 2014, 11:46
ALEGERI PARLAMENTARE PARŢIALE. Ilie Năstase: Candidez pentru că m-am enervat într-o seară

Ilie Năstase (67 ani), primul lider al clasamentului ATP şi fost preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, va candida pentru postul de senator în circumscripţia electorală nr. 42, Municipiul Bucureşti, din partea Partidului Conservator. Pentru acest loc mai candidează şi fosta jucătoare de tenis Ruxandra Dragomir, din partea Partidului Mişcarea Populară (PMP). Ruxandra Dragomir i-a succedat lui Năstase la preşedinţia Federaţiei Române de Tenis, for care este condus în prezent de George Cosac.

Ilie Năstase a declarat, într-un interviu acordat agenţiei Agerpres, că dacă va fi ales în Parlament se va axa pe aspectele legate de sport, legea sportului, legea sponsorizării.

ALEGERI PARLAMENTARE PARŢIALE. Peste 50 de candidaţi se luptă pentru opt locuri de parlamentari

Referitor la faptul că tot mai mulţi fotii mari sportivi, precum Gabi Szabo, Corina Ungureanu, Ruxandra Dragomir sau Ilie Năstase, intră în politică, fostul campion a spus: „Fiecare are motivaţia lui, ce argumente au ceilalţi nu pot să ştiu, dar eu pot să vă vorbesc despre mine. Eu am intrat în această cursă pentru simplul fapt că m-am enervat într-o seară. A luat cineva cuvântul în Parlamentul European şi a vorbit urât despre România. Pentru asta m-am decis să fac acest pas. Acum vreau să merg în Parlamentul României şi o să fac proiecte”.

Ilie Năstase a precizat că a intrat în Partidul Conservator pentru că a fost singurul care i-a făcut o propunere şi că, dacă nu au mai fost locuri pe listele de candidaţi pentru Parlamentul European, s-a gândit să încerce să schimbe ceva din Parlamentul României.

Prioritare pentru el sunt aspectele legate de sport. „Aici intră Legea sportului şi Legea sponsorizării. Am vorbit şi cu Gabi Szabo (ministrul Tineretului şi Sportului, n.r.). Trebuie să adunăm cât mai mulţi bani pentru sportivi, o să facem un proiect în acest sens. Asta vrem să prezentăm în Parlamentul României. Sportul nu mai este o prioritate. După mine, sportul trebuie să fie o prioritate. El merge mână în mână cu sănătatea. În momentul de faţă multe federaţii sportive sunt moarte, dar ele nu ştiu asta încă. Ele nu au nicio posibilitate, nu au bugete, nu au nimic. Nu este infrastructură. S-a făcut un singur stadion şi acela cu scandal. Trebuie să se facă mai multe lucruri pentru sportul românesc”, a menţionat Ilie Năstase.