ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. PNŢCD şi-a lansat candidaţii pentru Parlamentul European

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a declarat, sâmbătă, că instituţiile statului sunt ale partidelor politice corupte, afirmând că reprezentanţii partidului său vor duce ''o luptă pentru România'' în această campanie electorală pentru alegerile europarlamentare, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
26 apr. 2014, 14:52
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. PNŢCD şi-a lansat candidaţii pentru Parlamentul European

„Noi facem politică în numele PNŢCD care este o instituţie naţională. Nu facem politică în numele nostru ca persoane fizice, ca preşedinţi de partid, vicepreşedinţi, simpli membri, de aceea vă spun că trebuie să ducem încă o dată o luptă pentru România. Astăzi, România este o ţară ocupată de partidele politice corupte, partidele politice ale infractorilor, penalilor, ale celor care au distrus România de 25 de ani. Trăim într-o ţară ocupată, în care instituţiile statului nu sunt ale statului, nu sunt ale poporului, ci ale lor, ale partidelor politice corupte, ale grupurilor de interese. şi Parlamentul, şi Guvernul, alte instituţii ale statului nu sunt ale statului. Ne aflăm într-o situaţie fără precedent în istorie. În 25 de ani au părăsit România peste 3 milioane de români”, a spus Pavelescu la lansarea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.

Preşedintele PNŢCD consideră că românii nu sunt respectaţi în Europa.

„Astăzi, în Europa, nu suntem respectaţi cum ar fi trebuit. E vina noastră, în bună măsură, pentru că astăzi, în Europa, după ce trecem graniţa, ne simţim umiliţi şi ne simţim cetăţeni de rang secund. Este un adevăr. Suntem umiliţi şi dispreţuiţi în Europa. Asta din cauza partidelor politice care au ocupat România şi ne pun în situaţii umilitoare. Din afară, România cum se vede ea? O Românie în care deputaţi, senatori, miniştri merg în închisoare, o ţară în care partidele politice de guvernare luptă împotriva statului de drept şi nu recunosc justiţia din România, nu recunosc principiile democratice. Aceasta este imaginea României în Europa. Este datoria noastră să o schimbăm. Este datoria noastră să le spunem europenilor că fondatorul partidului, Iuliu Maniu, vorbea despre Europa ca despre o simfonie a naţiunilor”, a mai spus preşedintele PNŢCD.

Printre candidaţii PNŢCD la europarlamentare se numără Adriana Carmen Enescu, Avram Fiţiu, Nelu Neacşu, Aurelian Pavelescu, Sebastian Bodu, Gheorghe Iancu, Valentin Moldovan, Maria Stavrositu.

Adriana Carmen Enescu, în vârstă de 50 ani, de profesie inginer, este preşedintele Organizaţiei de Femei a PNŢCD.

Avram Fiţiu, 47 ani, inginer horticultor, este vicepreşedinte PNŢCD. A fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.

Nelu Neacşu, 43 ani, inginer, este preşedinte al organizaţiei PNŢCD Europa şi membru fondator şi preşedinte al European Institute of the Regions.

Aurelian Pavelescu, 49 ani, avocat, este preşedinte PNŢCD din anul 2010. A fost deputat în Parlamentul României.

Sebastian Bodu, 43 ani, inginer, este europarlamentar PNŢCD. A fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în perioada 2005 – 2007.

Gheorghe Iancu, 61 ani, profesor-doctor în Drept Constituţional, este vicepreşedinte al PNŢCD. A fost Avocat al Poporului în perioada 2011 – 2012.

Valentin Moldovan, 55 ani, inginer, este vicepreşedinte al PNŢCD.

Maria Stavrositu, 40 ani, matematician, este vicepreşedinte PNŢCD. A fost deputat în Parlamentul României.