ALEGERI FRANŢA. Parchetul deschide o anchetă în urma plângerii lui Macron privind ştiri false despre el

Parchetul din Paris a deschis o anchetă în urma plângerii depuse joi de candidatul centrist în alegerile prezidențiale din Franța, Emmanuel Macron, pentru 'răspândire de știre falsă', după ce rivala de extremă dreapta, Marine Le Pen, a insinuat că ar deține 'un cont offshore în Bahamas'.

RomaniaTV.net
04 mai 2017, 19:20
ALEGERI FRANŢA. Parchetul deschide o anchetă în urma plângerii lui Macron privind ştiri false despre el

Conform unei surse apropiate dosarului, plângerea vizează ‘elemente care circulau miercuri seară pe internet’ despre o presupusă evaziune fiscală în Bahamas.

‘Nu vom ezita să urmărim în justiție pentru defăimare pe oricine va prelua această informație falsă’, a declarat un apropiat al lui Macron.

În cursul dezbaterii televizate între cei doi candidați ai turului secund, lidera Frontului Național a strecurat următoarea afirmație: ‘Sper că nu vom afla că aveți un cont offshore în Bahamas…’.

Macron a dezmințit joi dimineață aceste insinuări și a denunțat ‘anunțurile false și minciunile’ provenite de la ‘site-uri considerate de unii ca legate de interese rusești’.

El a acuzat-o pe Marine Le Pen că propagă ‘fake news’ și că a pus la cale această ‘manevră’ cu ajutorul ‘trupelor sale de pe internet’.

Echipa candidatului centrist a difuzat joi dimineață un comunicat referitor la diferitele etape ale răspândirii acestei ‘știri false’, plecând de la o postare anonimă pe un forum, preluată pe rețelele de socializare, în principal pe Twitter, și ulterior în direct în timpul dezbaterii televizate.

Potrivit echipei lui Macron, documentele ar fi niște ‘falsuri grosolane’, pe care este imitată semnătura acestuia. ‘Această tentativă de destabilizare a mobilizat resurse importante și se bazează pe o pregătire minuțioasă’, indică același comunicat.