Alegeri în Republica Moldova: Dodon afirmă că primul tur a arătat că modovenii vor o guvernare de stângă

Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, consideră că rezultatul înregistrat la primul tur al alegerilor prezidențiale de duminică arată că populația "dorește o guvernare de stânga". El a declarat, luni, într-o conferință de presă, că electoratul a demonstrat, prin votul de duminică, că își dorește o guvernare și un președinte din rândul socialiștilor, informează Agerpres.

31 oct. 2016, 12:56
Alegeri în Republica Moldova: Dodon afirmă că primul tur a arătat că modovenii vor o guvernare de stângă

 Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, consideră că rezultatul înregistrat la primul tur al alegerilor prezidențiale de duminică arată că populația „dorește o guvernare de stânga”. El a declarat, luni, într-o conferință de presă, că electoratul a demonstrat, prin votul de duminică, că își dorește o guvernare și un președinte din rândul socialiștilor.

„Primul tur a arătat foarte clar că populația Republicii Moldova dorește o guvernare de stânga, că ceea ce a fost șapte ani în urmă, partidele de dreapta, pleacă în istorie. Primul tur a demonstrat foarte clar că cetățenii din Republica Moldova sunt împotriva celor ce au fost în ultimii șapte ani la guvernare în Republica Moldova și primul tur a arătat că următoarea guvernare din Republica Moldova și viitorul președinte vor fi de stânga, socialiști”, a afirmat Dodon, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Alegeri în Republica Moldova. Dorin Chirtoacă anticipează: Maia Sandu va fi preşedinte peste două săptămâni

El a subliniat că scorul electoral de 48,22% din voturi a depășit cu mult previziunile analiștilor și și-a manifestat convingerea că va învinge în turul al doilea.

„Noi apreciem rezultatele primului tur ca rezultate foarte bune și favorabile pentru Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și pentru candidatul nostru. Majoritatea sondajelor arătau o situație mult mai proastă, mult mai slabă. Le-am dat peste cap pronosticurile la mare majoritate a așa-numiților experți, unii poate chiar sunt experți, analiști politici. Așa că, băieți, v-am surprins! O să vă surprindem mai departe”, a adăugat liderul socialiștilor.

Dodon speră să obțină, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, „sprijinul unor parteneri de stânga”, cu ajutorul cărora va obține 60% din voturi.