Alegeri în Republica Moldova: Ghimpu susţine că dacă ar fi candidat Şalaru în locul lui ar fi luat mai puţine voturi

Liderul Partidului Liberal din Republica Moldova (PL), Mihai Ghimpu, a declarat că nu este dezamăgit de rezultatul de sub 2% obținut la scrutinul prezidențial din 30 octombrie. Șeful liberalilor spune că prim-vicepreședintele PL, ministrul apărării Anatol Șalaru, ar fi obținut, dacă ar fi candidat, mai puține voturi decât Ana Guțu, candidata partidului 'Dreapta', care a obținut sub un procent, informează Unimedia.

04 nov. 2016, 07:33
Alegeri în Republica Moldova: Ghimpu susţine că dacă ar fi candidat Şalaru în locul lui ar fi luat mai puţine voturi

‘Dacă în locul meu ar fi candidat Anatol Șalaru, ar fi obținut mai puține voturi decât a luat Ana Guțu. Domnul Șalaru nu a figurat în niciun sondaj de opinie care a apărut înaintea alegerilor’, a spus Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

Președintele liberalilor de la Chișinău s-a arătat nemulțumit și de faptul că Anatol Șalaru nu s-a implicat în campania pentru primul tur al alegerilor prezidențiale. ‘Dumnealui nu s-a implicat în campanie, și nu puneți totul pe seama îndemnului prim-ministrului de a nu se implica în campanie. Atunci când ești prim-vicepreședintele partidului nu trebuie să aștepți invitație’, a adăugat Ghimpu.

Citeşte şi ALEGERI MOLDOVA: Maia Sandu cere secţii de votare suplimentare pentru diaspora

Joi, ministrul apărării Anatol Șalaru și-a exprimat pe pagina sa de Facebook susținerea față de candidata unică proeuropeană a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidului Liberal Democrat (PLDM), în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Acesta îndeamnă alegătorii, în special simpatizanții PL, să voteze la alegeri candidatul proeuropean.

Actualele alegeri prezidențiale din Republica Moldova sunt primele după aproape 20 de ani în care cetățenii moldoveni își aleg președintele prin vot direct, având o miză foarte importantă în ceea ce privește viitorul republicii.