Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu se obligă să scoată ţara din comă

Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat, vineri, că obiectivul său principal după preluarea mandatului este "scoaterea din comă a acestei țări".

11 nov. 2016, 16:29
Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu se obligă să scoată ţara din comă

Sandu a declarat, în ultima sa conferință de presă dinaintea turului doi de scrutin, că va fi un președinte „realist”, care ține cont de „resurse, dar și de constrângerile mandatului”.

‘În calitate de președinte realist, care este conștient de resursele, dar și de constrângerile mandatului, mă oblig să asigur scoaterea din comă a acestei țări, a statului Republica Moldova și aducerea societății noastre în situația în care să putem să vorbim despre proiecte de dezvoltare în Republica Moldova’, a declarat Maia Sandu.

Ea a subliniat că prioritățile sale ca viitor președinte sunt „resetarea economiei” și „restabilirea încrederii oamenilor în stat”, iar principalele măsuri vizează combaterea corupției, reforma justiției, transparentizarea relațiilor de proprietate, în special în domeniul financiar—bancar, domeniul energetic și mass media, dar și reechilibrarea sistemului politic, care să vizeze „dezoligarhizarea”.

Citeşte şi Igor Dodon îi cere României să stimeze independenţa şi integritatea teritorială a Republicii Moldova

De asemenea, Maia Sandu își propune întărirea principiilor de separare a puterilor în stat, transparentizarea procesului de luare a deciziei în sistemul public și transparentizarea sistemului de achiziții publice.

Candidata PAS mai are în vedere consolidarea rolului Consiliului Suprem de Securitate, consolidarea sistemului de apărare al Republicii Moldova și recuperarea activelor delapidate.


loading...
Partenerii noștri