Alegeri locale 2020. Cristian Tudor Popescu a divulgat pe cine NU va pune ştampila duminică: „Mai am piele să simt răceala apei calde”

Crisian Tudor Popescu, cunoscutul gazetar, a scris într-un editorial publicat pe Republica că nu va vota cu actualul primar al Capitalei, Gabriela Firea, explicând motivele cu argumente, în plus acesta i-a încurajat pe toţi să margă duminică la vot. 

RomaniaTV.net
25 sept. 2020, 06:21
Alegeri locale 2020. Cristian Tudor Popescu a divulgat pe cine NU va pune ştampila duminică: „Mai am piele să simt răceala apei calde”

„Pentru că sunt gazetar, n-o să vă spun, n-am făcut-o niciodată, cu cine să votaţi. Pot, cel mult, să comunic cu cine nu voi vota eu.Nu voi pune ştampila pe primarul actual, Gabriela Vrânceanu Firea. De ce? Pentru că trăiesc în Bucureşti şi mai am încă ochi să privesc în jur, urechi să aud, nas să miros, piele să simt – răceala apei calde, creier să raţionez, după cei 4 ani cu Firea. Ştiu ce-i aşteaptă pe bucureşteni în cazul încă un mandat cu madam Cârnat; şi cu Mitică Dragomir, Petre Roman, Anghel Iordănescu în Consiliul General. Şi pe locuitorii întregii Românii, căci victoria în alegeri a doamnei în cauză înseamnă şi impunerea ei în fruntea PSD. G. Firea este PSD, a fost dintotdeauna, membră „cu sufletul” a acestui Cernobîl al politicii româneşti, partidul cel mai nociv pentru trecutul şi viitorul României”, a scris Cristian Tudor Popescu.

Citeşte şi: Gabriela Firea, acuzaţii grave la adresa PNL şi USR: „Şi-au învăţat membrii din secţiile de votare să anuleze voturile mele” 

De asememena, gazetarul a făcut un apel ca toţi aceia care au ieşit la vot în 2910 şi au votat împotriva PSD să se mobilizeze şi acum.

„În ce-i priveşte pe cei care nu au de gând să voteze PSD, mă adresez acelora care au venit la urne în număr mare în 2019, la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale, cu rezultatele ştiute. Rolul europarlamentarilor în politica internă este minor, dacă nu neglijabil. Preşedintele României, cu multe prerogative amputate de coaliţia aflată la guvernare în anul trecut, nu poate face faţă unui partid care câştigă alegerile locale, apoi parlamentarele şi va avea, deci, şi guvernul. Pe cale de consecinţă, voturile dumneavoastră de anul trecut nu mai fac doi bani, dacă acum lipsiţi de la vot”, a continuat CTP.