ALEGERI LOCALE 2020. Ion Iliescu NU a venit la secţia de votare

Ion Iliescu a solicitat urna mobilă pentru a putea vota la alegerile locale 2020. Fostul preşedinte ar fi urmat să-şi exercite dreptul de vot la secţia din cadrul Liceului Jean Monnet din Bucureşti. Aici au votat duminică şi actualul şef al statului Klaus Iohannis, dar şi fostul preşedinte Traian Băsescu.

RomaniaTV.net
27 sept. 2020, 08:04
ALEGERI LOCALE 2020. Ion Iliescu NU a venit la secţia de votare

Ion Iliescu nu va apărea la secţia de vot deoarece va primi urna mobilă la locuinţa sa, conform huff.ro. 

De ce a cerut Ion Iliescu urna mobilă

Fostul preşedinte Ion Iliescu a cerut urna mobilă pentru a-şi exercita dreptul la vot. La alegerile precedente, Iliescu a votat la Liceul Jean Monet din Capitală, însă de data aceasta el a optat pentru urna mobilă.

Ion Iliescu este cunoscut pentru problemele de sănătate. În vârstă de 90 de ani, fostul preşedinte se numără printre persoanele incluse în categoria de risc, din cauza răspândirii noului coronavirus.

Cine poate solicita urna mobilă

Persoanele care nu se pot prezenta fizic la secţiile de votare pot solicita urna mobilă. Aceasta este destinată persoanelor bolnave, sau invalide, precum și celor care se află în carantină sau autoizolare din cauza infectării cu noul virus.

Urna specială poate fi cerută și în ziua votului.

Președintele secției de votare va dispune formarea unei echipe compuse din cel puțin doi membri ai biroului electoral, care se vor deplasa cu urna mobilă. Echipa va merge mai întâi la adresele solicitanților din alte cauze decât COVID-19, apoi la unitățile sanitare COVID-19 și la adresele persoanelor izolate și carantinate.

Alegeri locale 2020. Vor fi cabine de vot speciale pentru persoanele cu simptome de Covid-19

Membrii biroului electoral și personalul de pază nu intră în locuință, ci vor realiza toate formalitățile la intrarea în aceasta. Alegătorul va trebui să poarte mască, pe care o va înlătura doar pentru scurt timp, pentru a fi identificat, apoi o va repoziţiona peste nas și gură.

Va semna în extrasul din lista electorală utilizând pixul personal, îşi va dezinfecta mâinile înainte de preluarea buletinelor de vot și a ștampilei cu mențiunea „VOTAT”, apoi îşi va exercita dreptul de vot.

ALEGERI LOCALE 2020. Primele incidente la vot. Sute de oameni în vârstă s-au înghesuit la secţiile de votare fără măşti FOTO