Alegeri 2020. Traian Băsescu: Dacă liberalii pierd Capitala, Orban rămâne fără serviciu. Sunt „şanse” ca Nicuşor să piardă

Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la România TV că dacă liberalii pierd din nou Primăria Capitalei, va avea grijă ca Ludovic Orban să rămână fără "serviciu". Fostul preşedinte a spus că nu-l va ierta pe premier şi că va contribui la prăbuşirea lui. 

20 sept. 2020, 16:31
Alegeri 2020. Traian Băsescu: Dacă liberalii pierd Capitala, Orban rămâne fără serviciu. Sunt „şanse” ca Nicuşor să piardă

Traian Băsescu a spus că dacă va câştiga Nicuşor Dan, o va face pe muchie. Fostul preşedinte a declarat la România TV că sunt şanse mari ca cel pe care îl susţine PNL-ul să piardă primăria Capitalei. Traian Băsescu a precizat că dacă se va întâmpla acest lucru, chiar el va contribui la prăbuşirea premierului Orban.

Citeşte şi Firea cere teste antidrog şi anticovid pentru Nicuşor Dan

„Nicuşor Dan va câştiga pe muchie, dacă va câştiga. Sunt şanse mari să piardă. Daca liberalii pierd Primaria Capitalei, in urmatoare săptămână Ludovic Orban iar rămâne fără serviciu. Pentru că eu nu-l voi ierta. Voi contribnui la prăbuşirea lui. Dacă a făcut o socoteală atât de proastă încât dreapta va pierde Primăria Capitalei pentru a N-a oară…Aduceţi-vă aminte ce bâlbâială a făcut dreapta la alegerile trecute. Penibilă. Cu trei candidati schimbati. Acum nu au avut un candidat şi au făcut tot ce se poate ca Nicuşor Dan să nu câştige. Asta e rezultatul interesului lui Barna, ca Nicuşor Dan să nu câştige şi a interesului lui Orban, să vadă PMP sub 5 la sută să spună ‘hai nu ne mai bâzâiţi, intraţi şin voi aici unde a venit Baga cu toată trupa ca să terminăm fuziunea cu PDL-ul. Pentru că PMP este un pilon din PDL, a spus Traian Băsescu la România TV.

Fostul preşedinte a făcut câteva precizări şi referitoare la zvonurile că se va retrage din cursă pentru a câştiga Gabriela Firea. „În ceea ce priveşte zvonurile ca in ultima clipă Băsescu se retrage, e o prostie. In primul rand voturile nu le ai în traistă şi nu le poti muta. Niciodata nu am cumparat sau vandut voturi. Nu o sa o fac acum pentru nimic in lume”, a mai spus Traian Băsescu. 

Planul lui Barna este să nu iasă Nicușor, interesul lui Orban e fuziunea cu PMP

Fostul președinte al României, Traian Băsescu a declarat în direct la România TV că Nicușor Dan, candidatul Dreptei la Primăria Capitalei a fost sabotat din interior de cei care afirmă că-l susțin. Băsescu a declarat că Barna este direct interesat ca Nicușor Dan să piardă alegerile, și că Ludovic Orban vrea să vadă PMP-ul sub pragul de 5%, pentru a-l acapara, încheind astfel fuziunea cu PDL-ul.

„Sondajul prezentat de Nicușor Dan nu este real. Dar ceea ce contează cel mai mult este că Barna și Orban și-au asumat riscul de a o lăsa pe Firea la guvernare. Ei nu puteau să mizeze că i-au dat un șut în partea de dinapoi PMP-ului și PMP-ul va pleca să se așeze la colț. Nu puteau miza pe asta. Trebuiau să mizeze pe o reacție electorală a PMP-ului, care trebuia să se apere. Până la urmă vorbim despre democrație, pentru că PMP-ul avea tot dreptul să aibă și candidat și listă la consiliu. Dacă nu s-a putut merge pe o candidatură comună pe care până la urmă PMP-ul a susținut-o și pe care nu a reușit s-o impună din simplul motin că liberalii nu aveau un candidat la Primăria Capitalei. Iar după mine, dacă liberalii pierd Primăria Capitalei, în următoarea săptămână Ludovic Orban, iar rămâne fără servici. Pentru că eu nu-l voi ierta. Dacă va fi o moțiune mă voi implica în ușuirea lui. Să vă fie clar. Dacă a făcut o socoteală atât de proastă încât dreapta va pierde Primăria Capitalei pentru a N-a oară, pentru că au făcut tot posibilul pentru ca Nicușor Dan să nu iasă. De fapt ăsta este planul lui Barna, ca Nicușor Dan să nu iasă și a interesului lui Orban să vadă un PMP sub pragul de 5% ca să-i spună ‘Nu ne mai bâzâiți, intrați și voi aici unde a venit Blaga cu toată trupa, veniți și voi ca să terminăm fuziunea cu PDL-ul’”, a declarat fostul președinte al României.

Traian Băsescu şi-a făcut testul antidrog

Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Traian Băsescu, spune că și-a făcut testele antidrog și COVID-19 cerute de Gabriela Firea contracandidaților și îi propune acesteia o dezbatere în doi sau trei, în sala de consiliu a primăriei.

„Nu aş spune că sunt neaparat bizare cerinţele Gabrielei Firea, in conditiile in care suntem in pandemie si in condiţiile in care vedem ca politia opreste in fiecare seara tineri care au consumat droguri.

Intr-o lume care a facut din droguri un mod de viata, cred că este normal. 

Sunt doua tipuri de teste pentru consumul de droguri: unul se poate face chiar in platou. Nu ai nevoie de alte complicatii. Testul pe care il face politia este unul informativ. Daca vrei sa ai un test complet, îl faci pentru vreo sase tipuri de droguri. Poti sa cumperi pachetul intreg.

Eu mi-am cumparat pachetul

Doamna Firea a sperat că noi o sa refuzam aceasta umilire. Eu nu o consider umilire. Am făcut ambele teste”, a spus Traian Băsescu la România TV

Reamintim că primarul general Gabriela Firea spune că va participa la dezbateri cu contracandidații săi la Primăria Capitalei dacă aceștia „prezinta public testele covid si antidrog la zi”.