ALEGERI LOCALE 2020. Un cuplu a venit de la Paris cu MAŞINA pentru a vota la Zalău

Publicat: Duminică, 27 Septembrie 2020 14:32 // Actualizat: Duminică, 27 Septembrie 2020 14:32 // Sursa: romaniatv.net

Andreea şi Mircea, un cuplu de tineri din Sălaj, au străbătut un drum de 1.900 de kilometri cu maşina, de la Paris, pentru a putea vota la alegerile locale, duminică, în Zalău.

Foto: Facebook Alin Prunean

Originară din Zalău, Andreea a plecat în urmă cu 12 ani în Franţa, unde s-a stabilit alături de soţul ei, Mircea la Paris. Acolo lucrează ca în domeniul monumentelor istorice.

Tânăra spune că a ales să parcurgă cu maşina personală distanţa de 1.900 de kilometri dintre Paris şi Zălu, din responsabilitate.

"Am venit din Franţa. Ne-am pornit de la Paris joi seara. Am făcut 1.900 de kilometri până la Zalău, pentru a vota. Simplu. În dimineaţa asta am fost la secţia de votare la care am fost arondaţi, am votat şi acum ne pregătim din nou de plecare. Avem bagajele pregătite pentru că mâine dimineaţă (luni - n.r.) trebuie să fim la serviciu, aşa că mai avem încă 1.900 de kilometri de parcurs.

Am venit, în primul rând, din responsabilitate, pentru că trebuie să ne asumăm responsabilitatea aceasta, pentru a putea mai apoi să avem un cuvânt de spus. Adică nu putem să ne plângem că nu a evoluat comunitatea noastră în sensul în care ne-am dorit, dacă nu am ieşit la vot. Adică nu ne-am exercitat acest drept, nu putem avea pe urmă pretenţii. Pentru a avea acest drept, după alegerile locale, a trebuit să facem acest efort", a declarat Andreea, conform Agerpres.

Andreea şi Mircea vor ca în viitor să se întoarcă la Zalău, unde deţin un apartament.

"Inevitabil ne vom întoarce pentru că ne place mult în România. Oamenii sunt mult mai calzi, faţă de Franţa, unde stai cinci ani într-un imobil şi nu apuci să-ţi cunoşti toţi vecinii, pentru că sunt foarte reci şi le e frică de persoane străine. Dacă ceri o informaţie pe stradă, prima dată se face că nu te-a auzit", a mărturisit Mircea

Bărbatul este stabilit de 18 ani în Franţa, unde şi-a înfiinţat o firmă.

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2020. Au apărut primele procente, Firea are 3% în faţă. Ce se întâmplă la sectoare. Surse

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri locale 2020 maşină Paris Zalău
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8743
RON
30 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H