LIVE RomaniaTV
 
 

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2020. Au apărut primele procente, Firea are 3% în faţă. Ce se întâmplă la sectoare. Surse

Publicat: Duminică, 27 Septembrie 2020 13:59 // Actualizat: Duminică, 27 Septembrie 2020 14:24 // Sursa: romaniatv.net

Gabriela Firea e cu trei procente în faţa lui Nicuşor Dan la ora 14.00, susţin surse politice pentru Adevărul. Informaţiile se bazează pe primele rezultate furnizate de casele de sondare. 

Liderii PNL estimează că Nicuşor Dan va recupera diferenţa până la închiderea urnelor, în condiţiile în care electoratul de dreapta votează preponderent seara. De altfel, numărul tinerilor prezenţi la urne începe să crească.

Sectorul 1: Dan Tudorache (PSD) are un mic avans în faţa lui Clotilde Armand (USR - PLUS - PNL), care poate fi anulat pe parcursul zilei. În prima parte a zilei a ieşit la vot, în mod tradiţional, electoratul de stânga.   

Sectorul 2: Radu Mihaiu (USR-PLUS-PNL) conduce în opţiunile electoratului, în condiţiile în care Dan Cristian Popescu (PSD) şi Neculai Onţanu (ADER) se luptă pe acelaşi electorat. Lupta e foarte strânsă.   

Sectorul 3: Robert Negoiţă îşi păstrează statutul de favorit. În plus, prezenţa la vot este foarte mică în Sectorul 3, un alt avantaj pentru primarul în funcţie.  

Sectorul 4: Daniel Băluţă are un avans net în faţa Simonei Spătaru. Poate apărea o supriză doar dacă mobilizarea la vot va fi foarte mare.   

Sectorul 5: Lupta se duce în trei: Daniel Florea (PSD) e momentan pe primul loc, umăr la umăr cu Cristian Băcanu (PNL-USR-PLUS) şi Cristian Popescu Piedone (PPUSL). Liderii PNL susţin că  Băcanu e favorit conjunctural, în contextul în care Florea, Piedone şi Marian Vanghelie se luptă pe acelaşi electorat (de stânga).   

Sectorul 6: Ciprian Ciucu (PNL-USR-PLUS) conduce la mijlocul zilei, însă lupta e destul de strânsă, în condiţiile în care Ştefan Florescu, candidatul PMP, rupe din voturile dreptei. Gabriel Mutu îi suflă în ceafă lui Ciucu, potrivit estimărilor sociologice. Mobilizarea tinerilor în Sectorul 6 este exemplară. 

Candidatul PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că în această seară ar putea fi un final fericit dacă ritmul de vot se păstrează aşa cum este în prezent, menţionând că acest lucru ar însemna o victorie pentru valorile pentru care se luptă. Nicuşor Dan a cerut alegătorilor să iasă la vot pentru evitarea aglomeraţiei de mai târziu.

“Dragi bucureşteni, mulţumesc că ieşiţi, în continuare, în număr mare la vot.  Vreau să vă rog, ca şi la precedenta intervenţie, două lucruri: în primul rând, să ieşiţi, încă de acum, la vot, ca să evităm aglomeraţia de mai târziu. În al doilea rând, să căutaţi cu atenţie pe buletinul de vot pentru Primarul General, numele candidatului pe care doriţi să-l votaţi”, a transmis Nicuşor Dan.

El a precizat că toate informaţiile converg că duminică seara va fi un final fericit.

“Vreau să vă mai rog să ignoraţi informaţiile mincinoase pe care le propagă site-urile şi, mai ales, televiziunile de propagandă.. toate informaţiile de până acum, converg către ideea că o să avem în seara aceasta un final fericit, dacă ritmul de vot se păstrează aşa cum este acum. Ar însemna asta, un început pentru Bucureştiul pe care ni-l dorim şi ar însemna o victorie pentru valorile pe care ne luptăm. Sunt foarte optimist! Ieşiţi la vot! Ieşiţi încă de acum!”, a mai afirmat candidatul PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei.

Prezenţa la vot în Bucureşti este în acest moment de 19,56%. 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8731
RON
27 Oct
noapte 8 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H