ALEGERI LPF. Dumitru Dragomir sau Gino Iorgulescu? Azi se alege noul şef al Ligii

Dumitru Dragomir şi Gino Iorgulescu sunt singurii candidaţi pentru funcţia de preşedinte al LPF, alegerile urmând să aibă loc astăzi. Noul şef al Ligii va fi ales în urma voturilor exprimate de cei 18 preşedinţi de cluburi de fotbal din prima divizie.

14 nov. 2013, 06:01
ALEGERI LPF. Dumitru Dragomir sau Gino Iorgulescu? Azi se alege noul şef al Ligii

Ultima oră: Gino Iorgulescu s-a întâlnit cu reprezentanţii a nouă cluburi şi mai mulţi oameni politici înainte de alegeri. Se pare că Gigi Becali, la sfatul lui Cosmin Olăroiu, a decis să dea votul Stelei lui Gino Iorgulescu. 

ALEGERI LPF 2013. Astăzi au loc alegeri pentru preşedinţia Ligii Profesioniste de Fotbal, iar marasmul în care se zbate de ani buni Liga I face ca actualul şef al LPF, Dumitru Dragomir, să aibă parte de emoţii că şi-ar putea pierde funcţia.

Tot mai mulţi preşedinţi de club sunt nemulţumiţi de serviciile sale, iar cel puţin trei dintre ei, după cum însuşi Dragomir recunoaşte, îl vor vota pe oponentul său, Gino Iorgulescu. „Sunt sigur sută la sută că voi câştiga un nou mandat în funcţia de preşedinte. Puneţi bani la pariuri oricât de mulţi, pentru că voi câştiga. Pronosticul este 15 voturi la 3 pentru mine sau 17 la 1. Am pregătit şi şampania, o masă cu delicatese, mi-am luat toate măsurile necesare„, spune Dumitru Dragomir.

De altfel, o casă de pariuri din Bucureşti a stabilit cote de pariuri pentru alegerile la preşedinţia LPF, Dumitru Dragomir fiind favorit cu o cotă de 1.35, în timp ce contracandidatul său, Gino Iorgulescu, are o cotă de 3.00.

Pe de altă parte, Dragomir a încercat totuşi un atac pe ultima sută de metri la adresa adversarului său, acuzându-l pe Iorgulescu că i-a chemat miercuri seara în oraş pe preşedinţii de cluburi, pentru a le da o masă şi a-i convinge să îl voteze.

Citeşte şi ALEGERI LPF. Dumitru Dragomir şi Gino Iorgulescu au şanse egale la preşedinţia Ligii

Adversari acum, Dragomir şi Iorgulescu au fost multă vreme de aceeaşi parte a baricadei şi au făcut afaceri împreună, ei fiind judecaţi şi ulterior achitaţi într-un dosar în care au fost acuzaţi că au prejudiciat LPF în urma unei tranzacţii imobiliare. Astfel, Liga ar fi plătit pe terenul pe care se află acum sediul LPF, aproximativ 355.000 de dolari, de trei ori mai mult decât preţul pieţei în momentul respectiv, după cum susţinea DNA.

Citeşte şi Mitică Dragomir, desfiinţat de o glorie a sportului românesc: Metodele comuniste nu mai merg

Dumitru Dragomir şi-a pierdut susţinerea unor oameni puternici din fotbalul românesc.

În ajunul alegerilor pentru preşedinţia LPF, impresarul Victor Becali anunţă că speră ca Gino Iorgulescu să-l învingă pe Dragomir la şefia Ligii.

“Are nevoie fotbalul românesc de credibilitate, avem nevoie de schimbare, pentru că aşa poate se întorc oamenii la fotbal. Eu aş fi pentru schimbare, dacă aş avea posibilitatea să votez.

Jucătorii pe care îi reprezint sînt ai echipei, dacă vine o ofertă de la cluburi, bine, daca nu, nu. Nu are, pe mine, cu ce să mă ajute Liga“, a declarat Victor Becali la Sport Total fm.