ALEGERI PNL 2021. Aripa Cîţu schimbă regulile cu o săptămână înainte de Congres. Scrutinul ar putea avea loc în aer liber

Sâmbătă, la Palatul Parlamentului, de la ora 12,00, va avea loc Consiliul Naţional al PNL. Pe ordinea de zi a Consiliului Naţional se află modificarea Statutului PNL, potrivit unor surse liberale.

18 sept. 2021, 08:49
ALEGERI PNL 2021. Aripa Cîţu schimbă regulile cu o săptămână înainte de Congres. Scrutinul ar putea avea loc în aer liber

ALEGERI PNL 2021.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că au fost pregătite două variante de rezervă cu privire la locul în care se va desfăşura Congresul şi e posibil ca acesta să se facă în aer liber.

Întrebat, după Consiliul Naţional al PNL ce vor face liberalii, dacă nu îşi vor putea organiza Congresul la Romexpo, aşa cum e stabilit acum, Orban a spus: „Noi am discutat şi am pregătit şi variante de rezervă, să facem în aer liber, cu două locaţii posibile, fie Stadionul Arcul de Triumf, fie Romaero, din câte am înţeles. Aceste chestiuni ţin de Comisia de organizare a Congresului care este condusă de domnul Stolojan”.

Orban a afirmat că foarte mulţi liberali i-au comunicat că anumiţi preşedinţi ai filialelor judeţene vor să controleze votul delegaţilor.

„Vorbim de două sisteme de control al votului, un sistem prin reprezentanţi şi un sistem prin fotografierea buletinului de vot.
(…) Există astfel de discuţii în grupuri restrânse în conducerile unor filiale care îl susţin pe Florin Cîţu, nu în filialele care mă sprijină pe mine. (…) Eu îndrăznesc să nădăjduiesc că şi minţile mai înfierbântate care încearcă să determine acest control care îi va împiedica pe oameni să voteze cu mine vor renunţa la această tentativă, pentru că altfel noi suntem pregătiţi la orice fel de control exercitat asupra votului să luăm atitudine”, a menţionat Orban.

ALEGERI PNL 2021. Vicepreşedintele Partidului Naţional Lucian Bode afirmă că a cerut delegaţilor care vor participa la Congresul PNL din 25 septembrie să se testeze pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 înainte de a pleca spre Capitală.

„Eu am recomandat tuturor să facă acest test acasă, înainte de a pleca spre Bucureşti. Altfel, riscul de a face un test care să fie pozitiv, să compromiţi toată delegaţia la intrare în sală, este unu foarte mare”, a afirmat Lucian Bode sâmbătă, în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, conform unor surse participante la şedinţă..
El a atras de asemenea atenţia asupra faptului că mare parte dintre cei două mii de delegaţi care vor participa la Consiliul Naţional al PNL convocat a doua zi după Congresul din 25 septembrie sunt şi delegaţi la Congres

ALEGERI PNL 2021. Biroul Politic Naţional al PNL a fost convocat pentru sâmbătă, la Palatul Parlamentului, de liberalii care îl susţin pe premierul Florin Cîţu la şefia partidului.

BPN al PNL a fost convocat în temeiul alin. 3 al art. 85 din Statutul PNL, la solicitarea membrilor Biroului, pentru sâmbătă, la ora 10,00, se arată într-un mesaj al echipei lui Florin Cîţu.

Tot sâmbătă, la Palatul Parlamentului, de la ora 12,00, va avea loc Consiliul Naţional al PNL. Pe ordinea de zi a Consiliului Naţional se află modificarea Statutului PNL, potrivit unor surse liberale.

CTP aruncă bomba: Dacă pierde alegerile din PNL, Orban poate să meargă la AUR cu gândirile pe care le-a exprimat, dar nici ăia n-au ce să facă cu el

ALEGERI PNL 2021. Pe 3 septembrie, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că Statutul partidului a fost modificat, între schimbări numărându-se posibilitatea ca şedinţele forurilor de conducere să se poată organiza online, în situaţii excepţionale, şi majorarea numărului de vicepreşedinţi pe domenii la 17.

„A fost adoptată posibilitatea organizării în situaţii excepţionale a şedinţelor forurilor de conducere statutare ale PNL în sistem online, cu o singură excepţie: acele foruri statutare în care, în conformitate cu prevederile statutului, se iau decizii prin vot secret. Ştiu că a circulat foarte mult zvonul că sunt unii care vor să organizeze congresul online. Toate aceste zvonuri se dovedesc neadevărate. Noi a trebuit să facem această adaptare a statutului pentru că nu aveam prevederea respectivă şi pentru că ştim foarte bine că în situaţia pandemică prin care am trecut a fost necesar de multe ori să convocăm forurile statutare online cu o bază statutară şubredă. Am lămurit această situaţie”, a spus Orban la acea dată.

PNL: Alegerile interne vor fi câștigate de Ludovic Orban
ALEGERI PNL 2021. Ludovic Orban menţiona că o altă modificare vizează majorarea numărului de vicepreşedinţi pe domenii la 17.

„A fost mărit numărul de vicepreşedinţi pe domenii, fiecare coordonează activitatea unei comisii de specialitate. Practic, s-au hotărât 17 vicepreşedinţi pe domenii, oarecum structura similară în mare măsură structurii guvernamentale plus câteva funcţii de vicepreşedinte, cum este funcţia de vicepreşedinte pentru românii din diaspora, care nu are corespondent într-o funcţie de ministru. Am considerat că este util ca specialiştii partidului din diferite domenii să concureze, să poată să ocupe poziţiile de vicepreşedinţi şi să poată coordona comisiile de specialitate ale partidului pe domeniul respectiv”, arăta Orban.

https://www.tiktok.com/@cel.timis/video/7005596922031508741?_d=secCgYIASAHKAESPgo8xDLfVLdd0ci5uHP6b7ULc0uL1V08MtywMeceQGpujnFRNGt3gh4vj4OI9aT6jTEiSp02wCyr3iiLFtHZGgA%3D&checksum=ac9db7e41bec92eaca34557910d8ebde0976796773bd45dda2ad3ce187e30552&language=en&preview_pb=0&sec_user_id=MS4wLjABAAAA-4E553oUM1CyYlPu7giTozwAM8itZK3Fkm_VPmJz5mHoTFLKuvvYAnolPegl9Al7&share_app_id=1233&share_item_id=7005596922031508741&share_link_id=BF38D249-CA4A-4BA9-B9E9-0F259B6239AB&source=h5_m&timestamp=1631951409&tt_from=copy&u_code=db62efkj6k50m8&user_id=6799359747251717125&utm_campaign=client_share&utm_medium=ios&utm_source=copy&_r=1


loading...