Alegeri PNL Timişoara. Cosmin Tabără, noul preşedinte al filialei PNL Timişoara. Lupte corp la corp între susţinătorii cele două tabere

UPDATE. Şefia filialei PNL Timişoara a fost câştigată de viceprimarul Cosmin Tabără, care a obţinut 238 de voturi. Contracandidatul său, Claudiu Chira, a primit doar 119 voturi. 15 buletine au fost anulate.

31 iul. 2021, 12:37

ŞTIREA INIŢIALĂ.

Scandal cu îmbrânceli și acuzații, în fața Iulius Town, în care se desfășoară alegerile pentru conducerea filialei PNL Timișoara. Forţe de ordine au fost mobilizate în număr mare după ce oameni din cele două tabere s-au luat la bătaie pentru a intra în sala în care are loc votul.

Scandalul ar fi izbucnit după ce mai multor liberali nu li s-a permis accesul în sală. Aceştia îi acuză pe organizatori că vor să fraudeze alegerile, astfel încât Cosmin Tabără, susţinător al lui Florin Cîţu, să câştige şefia filialei.

Pentru a putea avea acces în sala de conferinţe liberalii au trebuit să fie înregistraţi şi să primească brăţări de acces. Doar cei care au primit brăţări galbene au putut intra să voteze. Unul dintre candidaţi, întrucât nu avea brăţară, nu a putut să intre în sală.

Alegeri PNL Timişoara. Alin Nica, acuzat că a tăiat de pe convocator sute de membrii PNL care nu ar fi votat cu el

Scandalul a început între cele două tabere din PNL, după ce, în zona unde se făcea prezenţa, deputatul Claudiu Chira a rupt o foaie de convocator, informează pressalert.ro. Președintele CJ Timiș, Alin Nica, a fost acuzat de Chira că a tăiat de pe convocator 320 de membrii PNL care nu ar fi votat cu el. Nica se apără, însă, argumentând că aceștia nu ar fi avut domiciliul în Timișoara.

Citeste si Alegeri PNL Timişoara. Candidatura lui Raul Ambruş la preşedinţia PNL Timişoara a fost invalidată, după ce acesta a fost suspendat din partid

Pentru a putea pleca cu buletinele de vot a fost nevoie, pe lângă jandarmi, de sosirea mai multor poliţişti, care au însoţit echipa organizatorilor şi care a plecat înconjurată de agenţi de securitate. În momentul în care s-a ajuns în dreptul scărilor rulante, unde se urcă spre sala de evenimente, mai mulţi susţinători din tabăra Ambruş au început să tragă de gardurile metalice.

Au urmat minute întregi de îmbrânceli între cele două tabere, despărţite de gardurile metalice. Unii dintre susţinătorii din tabăra Ambruş au încercat să urce prin lateral. După ce au reuşit să pătrundă în clădire şi au început să tragă de uşă pentru a intra în sală.

Alegeri PNL Timişoara. Scandal în faţa sălii în care se desfăşoară votul

În timp ce în interiorul sălii a început şedinţa, un grup de aproximativ zece contestatari a deschis una dintre uşile sălii şi a început să strige, cerând să intre. Alin Nica a cerut oamenilor de ordine să-i îndepărteze pe turbulenţi.

Grupul contestatarilor din tabăra Ambruş a fost lăsat să intre în sală. În momentul în care a luat cuvântul Cantemir Pârva, unul dintre candidaţii la funcţia de preşedinte, l-a acuzat pe Alin Nica că nu permite tuturor liberalilor să voteze şi le-a cerut celor din tabăra Ambruş să urce pe scenă. În acel moment câteva zeci de susţinători ai deputului Claudiu Chira au ocupat scena, în timp ce Alin Nica s-a retras la locul său.

Alegeri PNL Timişoara. Incidentele de la vot, „principala armă a adversarilor politici”

Majoritatea candidaţilor pentru funcţia de preşedinte s-au retras în favoarea lui Cosmin Tabăra iar câţiva pentru Claudiu Chira. În momentul în care a luat cuvântul, Chira a spus că nu este „baronul celor care nu sunt lăsaţi să voteze, sunt colegul lor şi nu îi voi lăsa niciodată în urmă”. La rândul său, Cosmin Tabără a susţinut că „incidentele dintre cele două tabere vor fi principala armă a adversarilor politici la următoarele alegeri”.

Deşi nu a fost pe listă, Raul Ambruş a luat şi el cuvântul şi i-a reproşat lui Alin Nica scoaterea de pe liste a celor peste 300 de membri de partid.

Citeste si E război total între Cîţu şi USR după ce premierul i-a sugerat lui Drulă să-l concedieze pe şeful CFR

Discursurile au fost urmate de minute bune de haos, în care unul dintre contestatari l-a acuzat pe Alin Nica de faptul că la ultimele alegeri locale l-a susţinut pe Dominic Fritz la funcţia de primar al Timişoarei. În acest haos, a fost demarată procedura de vot. Accesul în sală a fost permis doar celor cu buletine de vot şi brăţări galbene.

Reamintim că pentru funcţia de preşedinte sunt 17 candidaţi, pentru Biroul executiv al PNL Timişoara echipa Ambruş şi echipa Tabără au fiecare câte un candidat pentru fiecare funcţie. Fostul viceprimar Dan Diaconu este singurul care nu are contracandidat pentru funcţia de prim-vicepreşedinte la politici publice. Pentru funcţia de prim-vicepreşedinte pentru strategii politice şi comunicare se bat Adrian Radu şi Octavian Creţu.